U bombaškom napadu u Nigeriji poginulo pet osoba

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bombaškom napadu u Nigeriji poginulo pet osoba

U bombaškom napadu na katoličku crkvu u gradu Kanu na severu Nigerije poginulo je pet, a ranjeno osam osoba, izjavio je juče policijski zvaničnik Adenrel Šinaba.

Šinaba je rekao da je napadač bacio bombu na vernike koji su izlazili iz crkve. On je dodao da je u odvojenom incidentu žena bombaš samoubica pokušala da ubije policajce na ulici. Aktivirala je eksploziv, a od detonacije su ranjena dva policajca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Verski zvaničnici u Kanou, gradu na severu Nigerije, odlučili su juče da otkažu proslavu Eid el Fitra, koji označava kraj Ramazana, posle napada koji su poslednjih dana pogodili ovaj najveći muslimanski grad na severu zemlje.

"Obzirom na kritičnu bezbednosnu situaciju u kojoj se nalazimo... ukinute su sve proslave i tradicionalne ceremonije koje se održavaju tokom praznika Eid el Fitra", rekao je savetnik emira Kanoa, Sanusija Lamida Sanusija, koji je najviši lokalni verski autoritet.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U današnjem napadu u Nigeriji najmanje tri žrtve

Izvor: Blic, 28.Jul.2014

Najmanje tri lica su poginula, a sedam ih je ranjeno u samoubilačkom napadu koji je danas izvršen u predgrađu Kano, drugom po veličini gradu u Nigeriji, saopštila je policija...Žena samoubica aktivirala je eksploziv koji je bio skriven ispod odeće na benzinskoj stanici u kvartu Hotori, u predgrađu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.