Stoka oskrnavila spomenike na seoskom groblju, meštani zanemeli (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 21.Feb.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoka oskrnavila spomenike na seoskom groblju, meštani zanemeli (FOTO)

Meštani sela Torak u opštini Žitište, neprijatno su se iznenadili kada su pre nekoliko dana zatekli oskrnavljene i porušene grobove na seoskom groblju. U početku su posumnjali da se radi o sličnom incidentu od pre dve godine kada su nepoznati počinioci oskrnavili i ukrali dvadeset mermernih ploča sa grobova, ali je ovaj put nemili incident izazvala napuštena stoka.

Foto: Florin Raša

Kako Telegraf saznaje, stoka sa obližnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << farme ušla je na seosko groblje gde su polomili nekoliko spomenika i porušili mermerne ploče. Osim što su životinje uništile spomenike, većina nadgrobnih ploča je u blatu, kao i obližnja staza po kojoj su životinje šetale.

Meštani Torka zaprepašćeni ovom slikom, obavestili su lokalnu policiju i nadležne iz mesne zajednice u Torku, koji su nakon obilaska groblja napravili zapisnik o pričinjenoj šteti.

Foto: Florin Raša

Meštani Torka, kako nam je potvrđeno, zahtevali su da se nađe vlasnik napuštene stoke koja je ušla na groblje, jer je pričinjena velika materijalna šteta za koju je, kako kažu, odgovorno lice koje je pustilo stoku da se nesmetano šeta po groblju.

Foto: Florin Raša

Pre dve godine u novembru zabeležen je slučaj skrnavljenja spomenika u mestu Torak i Banatskom Karađorđevu, kada su nepoznate osobe oskrnavile više od 20 spomenika.

Tom prilikom počinioci su odneli mermerne i betonske ploče i pri tom uništili krstove koji su stajali na pojedinim nadgrobnim mestima, vaze za cveće i druge predmete koji su se nalazili na mesnom groblju.

(D. Ivanić)


Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.