Stanojević: Potrebno uvesti obezbeđenje u centre za socijalni rad

Izvor: RTS, 13.Jul.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanojević: Potrebno uvesti obezbeđenje u centre za socijalni rad

Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević kaže za RTS da je ubistvo u Centru za socijalni rad u Rakovici dokaz da kaskamo za nasilnicima, kao i da je neophodno uvesti obezbeđenje u centrima.
Stanojevićeva je istakla da ne može da veruje da se ubistvo u Rakovici dogodilo samo nedelju dana nakon sličnog incidenta u Centru za socijalni rad na Tošinom bunaru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Mi očigledno nismo uradili ono što je trebalo posle slučaja na Novom Beogradu. Nisam čula da je neko nadležan iz ministarstva dao konkretnu izjavu kako će da se ovo reguliše", rekla je Stanojeviće za RTS.
Navela je da ove godine imamo 19 ubijenih žena za pola godine, što je nedopustivo.
"Mi negde za nasilnicima kaskamo", napomenula je Stanojevićeva.
Smatra da Centri za socijalni rad treba da uvedu obezbeđenje.
"Centri treba da uvedu obezbeđenje, mora da se legitimiše svako ko uđe u centar", zaključila je Stanojevićeva.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stanojević: Hitno policijsko obezbeđenje u centrima za socijalni rad

Izvor: RTS, 13.Jul.2017

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je da centri za socijalni rad hitno moraju da dobiju policijsko obezbeđenje. . Vesna Stanojević je za RTS rekla, nakon dva ubistva koja su se dogodila za samo sedam dana,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.