Sindikati traže istragu bez prejudiciranja odgovornosti

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati traže istragu bez prejudiciranja odgovornosti

Policijski sindikat Srbije zatraži je danas da se do kraja obavi istraga incidenta u kome su učestvovali pripadnici Žandarmerije i Andrej Vučić, ne želeći da prejudiciraju ničiju odgovornost.

S druge strane, Nezavisni policijski sindikat Srbije u svom saopštenju pita ministra policije Nebojšu Stefanovića, koji je izjavio da će do okončanja ove istrage pripadnici niškog odreda Žandarmerije biti suspendovani, da li je ovo način na koji se on zahvalio na požrtvovanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tom odredu.

- Ne može se odmah krivica prebacivati na Žandarmeriju, a da istraga još nije gotova. Informacije koje se pojavljuju u javnosti su delimične i nepotpune. Ukoliko je bilo prekoračenja ovlašćenja, to će utvrditi istraga i tu podržavamo nameru ministra Nebojše Stefanovića da se do kraja otkrije istina - navodi se u saopštenju Policijskog sindikata Srbije.

I Nezavisni policijski sindikat Srbije u odvojenom saopštenju traži da se utvrde sve okolnosti koje su dovele do tužnog događaja u kojem su Andrej Vučić i njegova pratnja povređeni, kao i da se rasvetle sve činjenice.

Navodi se i da su pripadnici Žandarmerije iz Niša savesni pripadnici policije koji nisu bežali od obaveza i zadataka, te da je tako bilo i u slučaju Parade.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat: Ne optuživati žandarme pre istrage

Izvor: RTS, 30.Sep.2014

Policijski sindikat Srbije zatražio je da se do kraja obavi istraga incidenta u kom su učestvovali pripadnici Žandarmerije i brat premijera Andrej Vučić, bez prejudiciranja odgovornosti. Međunarodni institut za bezbednost zatražio da se hitno spreči divljanje Žandarmerije...Ne može se odmah...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.