Samoubilački napad u Abu Dabiju

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubilački napad u Abu Dabiju

Najmanje četiri osobe poginule su prilikom eksplozije automobila-bombe u blizini šiitske džamije u Damamu, u Saudijskoj Arabiji. Islamska država preuzela odgovornost.
Očevidac incidenta koji se predstavio kao Ahmed izjavio je za Rojters da se nalazio u blizini džamije sa porodicom, u trenutku kada se mogla čuti "brza eksplozija", prenosi Tanjug.

Ahmed je izjavio da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su mu poznanici, koji su se nalazili u džamiji, rekli da je jedno službeno lice poginulo zajedno sa bombašem-samoubicom, dok je pokušavo da mu priđe.
Prema navodima drugog svedoka, u eksploziji je poginuo još jedan prolaznik.
Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija Islamska država, koja je na svom Tviter nalogu navela ime bombaša-samoubice - Abu Džandal el Džozravi, napisavši da je on uspeo da postigne cilj uprkos jakim merama obezbeđenja.
U samoubilačkom napadu na šiitsku džamiju u selu El Kadeh 22. maja poginuo je 21 vernik, a odgovornost za napad je, takođe, preuzela IS.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ID preuzela odgovornost za bombaški napad u Saudijskoj Arabiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2015

Četvoro ljudi je ubjeno u samoubilačkom napadu na šiitku džamiju na istoku Saudijske Arabije za vrijeme redovne molitve petkom, džume...Grupa Islamska država preuzela je odgvornost za napad oglašavjući se na Twitteru...Saudijsko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je napad na Al Anud...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.