SVAKA ČAST Ovako Kanađani reaguju na vređanje muslimana

Izvor: Blic, 31.Okt.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVAKA ČAST Ovako Kanađani reaguju na vređanje muslimana

Reditelj Omar Albah je želeo da proveri koliko su Kanađani osetljivi na osobe islamske veroispovesti nakon nedavnog incidenta u Otavi, pa je osmislio neobičan društveni eksperiment u kom su mu pomogla dvojica glumaca, jedan koji je odglumio muslimana u tradicionalnoj odeći i jedan koji ga je, bez ikakvog razloga, napao i vređao, prenosi "Jutarnji list".

Albah je, uz pomoć glumaca, Zeka i Devina, na ulicama Hamiltona, grada u kom je živeo Nejtan Sirilo, realizovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrlo zanimljiv društveni eksperiment.

Glumac maskiran kao musliman bi stao na ulicu, a reditelj bi iz prikrajka snimao kakve reakcije kod građana izaziva rasistički ispad glumca koji bi bez razloga počeo da vređa momka u tradicionalnoj odeći.

Ovaj film i eksperiment posvećeni su ubijenom Nejtanu Sirilu, koji je u utorak sahranjen u Hamiltonu, a na čijoj sahrani se okupilo više od 4.500 ljudi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.