SOTONO, NAPOLJE: Miraš Dedeić napadnut u Bijelom Polju, policija ga spasila od linča!

Izvor: Kurir, 07.Sep.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SOTONO, NAPOLJE: Miraš Dedeić napadnut u Bijelom Polju, policija ga spasila od linča!

BIJELO POLJE - Policija u Bijelom Polju sprečila je danas građane da fizički nasrnu na Miraša Dedeića, mitropolita kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkvi (CPC) čije je monaško ime Mihailo, javlja portal CDM.

Naime, ispred hotela Franca u Bijelom Polju, gde je danas, u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava, trebalo da bude održan okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o verskim slobodama, okupio se veliki broj pristalica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mitropolije crnogorskio primorske koji su protestovali zbog dolaska mitropolita Mihaila.

Masa je u jednom trenutku krenula prema mitropolitu Mihailu, ali je brzom intervencijom policije sprečen veći incident.

Okupljeni Belopoljci su uzvikivali: "Sotono napolje" i "Ustašo napolje".

U toj situaciji, čini se da je najpribraniji bio ministar za ljudska i manjinska prva Suad Numanović, koji je odlučio da se današnja rasprava odloži.

Podsetimo, Nacrtom zakona o verskim slobodama nezadovoljni su u Mitropoliji crnogorsko primorskoj, i prema njihovom mišljenju taj akt je pravno neupotrebljiv i u suprotnosti je sa tradicijom delovanja verskih zajednica u Crnoj Gori. Zbog toga traži od predlagača, odnosno Ministarstva za ljudska i manjinska prava da ovaj dokument povuče iz procedure.

S druge strane, pravni tim Crnogorske pravoslavne crkve razmatrao je Nacrt zakona o slobodi veroispovijesti i zaključio da je opšteg karaktera, te da je postavio najvažnije principe o odnosima države i crkve.

(CDM)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.