Pucano na putnički avion nakon sletanja u Bagdad

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucano na putnički avion nakon sletanja u Bagdad

Na avion niskobudžetne kompanije "Flaj Dubai" otvorena je vatra na aerodromu u Bagdadu i dva putnika su lakše ranjena od kuršuma koji su probili avion.

"Emirejts erlajnz" (Emirates Airlines), u čijem vlasništvu je poznata lou kost kompanija, saopštila je ubrzo posle tog incidenta da je odlučila da suspeneduje letove za Bagdad.

Meci su zasuli avion ubrzo pošto je sleteo na aerodrom, preneo je Rojters >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izjavu neiemovanog iračkog zvaničnika.

Predstavnik vazduhoplovnih vlasti i bezbednosne službe u izjavama toj agenciji potvrdili su da se incident dogodio sinoć, a da su dva putnika lakše ranjena kad su, kako su naveli, tri ili četiri metka probila avion.

Oni nisu mogli da navedu kakvo je tačno oružje korišćeno.

Međutim, portparol aviokompanije je saopštio da je reč o vatri koja je otvorena iz lakšeg naoružanja.

"Posle sletanja aviona 'Flah Dubai' na liniji FZ 215 na bagdadski međunarodni aerodrom, otkrivena je šteta na trupu aviona koja je naneta iz lakog oružja", naveo je portparol.

On je naveo da putnicima nije bila potrebna medicinska pomoć i dodao da je o celom slučaju pokrenuta istraga.

Kompanija "Emirejts erlajnz" (Emirates Airlines) saopštila je ubrzo da je posle tog incidenta odlučila da suspeneduje letove za Bagdad.

"Suspendovali smo letove istog trena", izjavio je Šeik Madžid Al Muala, potpredsednik odeljenja za komercijalne poslove kompanije iz Dubaija.

On je potvrdio da je pucnjava na aerodromu razlog donošenja takve odluke.

Osim te kompanije, odluku da obustavi letove donele su i kompanije "Etihad ervejz" i "Er Arabija", u skladu sa direktivom vazduhoplovnih vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Neimenovani zvaničnik iračkih vazduhoplovnih vlasti rekao je da je Irak doneo odluku da na kratko u ponedeljak obustavi letove, ali da je najveći broj letova od jutros ponovo uspostavljen.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bagdad: Pucano na avion iz UAE

Izvor: B92, 27.Jan.2015

Na avion niskobudžetne kompanije "Flaj Dubai" otvorena je vatra na aerodromu u Bagdadu i dva putnika su lakše ranjena od kuršuma koji su probili avion..."Emirejts erlajnz", u čijem vlasništvu je poznata lou kost kompanija, saopštila je ubrzo posle tog incidenta da je odlučila da suspeneduje letove...

Nastavak na B92...

Bagdad: Pucano na putnički avion

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jan.2015

Na avion kompanije "Flaj Dubai" pucano je odmah po sletanju na aerodrom u Bagdadu, nakon čega su četiri kompanije iz emirata suspendovale letove u iračku prestonicu...- Na avion je otvorena vatra iz malokalibarskog oružja, ali, srećom, niko nije povređen i svi putnici su bezbedno napustili avion...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.