Pokušala da otme trogodišnju devojčicu u vrtiću

Izvor: Blic, 23.Okt.2012, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušala da otme trogodišnju devojčicu u vrtiću

U vrtiću „Maslačak“, kod mitrovačkog naselja Stari most, samo prisebnošću vaspitačice izbegnuta je otmica trogodišnje devojčice kojoj je osumnjičena J. M. iz Mačvanske Mitrovice u garderobi čak uspela skinuti zlatne minđuše.

- Odvela sam Valentinu kao i obično oko osam sati u „Maslačak“ i spokojna otišla kući u Laćarak i ne sluteći šta će se desiti. Kada sam oko 13.50 došla po nju, dočekala me je zabrinuta vaspitačica koja me je pitala da li sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslala svoju prijateljicu po dete. Kako sam, naravno, to negirala, objasnila mi je da je došlo do incidenta. Sledila sam se čuvši da je otmica izbegnuta u poslednjem momentu - priča vidno uzbuđena Jasmina Lopatić.

Identifikovana otmičarka

U SUP Sremska Mitrovica saznajemo da je istraga pri kraju, identifikovana je osoba koja je učestvovala u incidentu, ali će zvanično javnost o celom slučaju biti obaveštena u ponedeljak. I dok roditelji okrivljuju nadležne za propust u obezbeđenju objekata PU „Pčelica“, iz Gradske uprave poručuju da će se hitno usvojiti strategija i bezbednost podići na viši nivo. Direktorka PU „Pčelica“ Zdenka Milanović nije bila dostupna za „Blic“.

Vrtić „Maslačak“, koji se nalazi tik uz Spomen-groblje, sastajalište narkomana, potpuno je neobezbeđen, bez video-nadzora i čuvarske službe, koja je nekad ovde postojala. Po pričanju vaspitačica koje su zahtevale anonimnost, oko vrtića se danima vrzmaju sumnjiva lica, među kojima i J. M. iz Mačvanske Mitrovice, mlađa žena u poodmakloj trudnoći, za koju nezvanično saznajemo da je narkomanka.

Tog dana viđena je u društvu muškarca kako posmatraju decu u igri. Tada su i čuli imena dece, te je J. M. ušla u vrtić i tražila malu Valentinu, predstavljajući se kao prijateljica njene majke.

- Vaspitačica mi je ispričala da je J. M. dete odvela u garderobu i počela da joj izuva patike, mazeći je po kosi i govoreći joj da će je odvesti kući kod mame. U međuvremenu je detetu skinula zlatne minđuše. Čim je drugu decu odvela u sobu za igranje, vaspitačica se vratila u garderobu tražeći od J. M. ličnu kartu, na šta joj je ova odgovorila da je zaboravila kod kuće - priča Jasmina.

Kako je odbila da joj preda devojčicu uhvativši je za ruku, došlo je do otimanja, a na Valentinin plač dotrčale su pedagog, psiholog i socijalni radnik, ali niko se od njih nije setio da pozove SUP.

- Nečuveno! Uveli su J. M. u službene prostorije, ispitali je ko je i odakle je i pustili je da mirno odšeta kući! U šoku sam danima, kao i moje dete. Najgore je to što ništa povodom ovog slučaja još nije preduzeto, vrtić se i dalje ne zaključava niti ga bilo ko čuva. Zar roditelji treba da stražare ispred vrtića i čuvaju svoju decu? - ogorčena je Jasmina, koja je sama otišla u policiju i prijavila slučaj.

Povezane vesti: Uhapšeni lopovi koji su "operisali" tokom svadbi Uhapšen član kriminalne grupe Darka Eleza Uhapšeni osumnjičeni za pljačke u Zrenjaninu Srbin uhapšen u Austriji 18 godina nakon pljačke Na granici Hrvatske i Crne Gore zaplenjen 21 kilogram hašiša

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokušala da otme trogodišnju devojčicu u vrtiću

Izvor: medio.rs, 23.Okt.2012

U vrtiću „Maslačak, kod mitrovačkog naselja Stari most, samo prisebnošću vaspitačice izbegnuta je otmica trogodišnje devojčice kojoj je osumnjičena J. M. iz Mačvanske Mitrovice u garderobi čak uspela skinuti zlatne minđuše.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.