Oštre reakcije nakon prekida utakmice CG - Rusija

Izvor: VOA, 28.Mar.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oštre reakcije nakon prekida utakmice CG - Rusija

U Crnoj Gori se oštro reaguje povodom jučerašnje fudbalske utakmice sa Rusijom, koja je prekinuta nakon sveopšteg meteža, koji je počeo kada je golman ruske reprezentacije pogođen bakljom u glavu

Utakmica Crna Gora ­ Rusija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prekinuta je u 67. minutu nakon što je jednog ruskog fudbalera pogodio novčić. Prethodno, utakmica je više od pola sata bila prekinuta jer je ruski u prvom minutu utakmice golman pogođen bakljom u glavu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << />
Njemački sudija Denis Ajetkin konačno je poslao  igrače oba tima u svlačionicu i odsvirao kraj utakmice u 67. minutu, nakon sveopšteg meteža i neizvjesnosti koji su od početka utakmice vladali na tribinama.

Golman reprezentacije Crne Gore Vukašin Poleksić je samo nekoliko sekundi prije definitivnog prekida, pri rezultatu 0­0, odbranio penal kapitenu Rusije  Romanu Širokovu i dao novi elan domaćim fudbalerima da do kraja utakmice pokušaju da savladaju Rusiju, ali nekoliko huligana sa tribina to nisu dozvolili.

Sve je počelo u 10. sekundi utakmice, kada je golman Rusije Igor Akinfejev prebačen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore zbog baklje koja ga je sa sjeverne tribine pogodila pravo u glavu.Sudija Ajetkin poslao je igrače oba tima u svlačionicu, a na drugoj strani ­ na južnoj tribini ­ počele su prve varnice navijača crnogorske reprezentacije sa  ­Rusima potpomognutim fanovima iz Republike Srpske.Utakmica je tada nastavljena jer je, navodno, stigla takva naredba iz UEFA­-e.

A u pauzi, opet je izbila tuča i ­ na južnoj tribini poletjele su  stolice između crnogorskih i rusko - ­srpskih navijača. Visoka ograda i tampon zona koju je napravila policija nije bila prepreka...Kako je oficijelni spiker još tokom prvog poluvremena nekoliko puta upozoravao da će meč biti prekinut u slučaju najmanjeg incidenta ­ u pauzi je ponovo zasjedao „krizni stab” funkcionera UEFA.

Pola sata je trajala pauza u poluvremenu, a onda su igrači opet istrčali na teren. Na terenu, u prilično korektnom tonu među igračima, Rusi su bili  bolji, u prvom, a Crnogorci u drugom poluvremenu. Iako je crnogorska policija ovu utakmicu proglasila mečom “visokog rizika”, uprkod detaljnom pretresu gledalaca i brojnim policijskim kamerama, do 15 časova u subotu, nijesu saopštena imena počinilaca incidenata, niti ima nagoviještaja da se za njima uopšte traga.

Ostaje činjenica da bi kazna koja će uslijediti, mogla da označi i kraj jedne ere crnogorskog fudbala, jer će Rusija dobiti bodove za “zelenim stolom”, a crnogorska reprezentacija tako izgubiti sve šanse da se nađe na narednom Evropskom prvenstvu.

Htjeli da zapale američku zastavu

Prije utakmice, oko 50 navijača koji podržavaju rusku reprezentaciju okupilo se na Trgu republike u Podgorici, gdje su jedno vrijeme pjevali ruske pjesme, a potom je umalo došlo incidenta kada jedna grupa navijača pokušala da zapali zastavu SAD, što je policija spriječila.

Sa trga se moglo čuti i skandiranje "Rusija i Srbija", "braća zauvijek" .Pridružili sui m se navijači ruske reprezentacije iz Republike Srpske, sa velikim transparentom “pravoslavna braća”, koji su u Podgoricu došli sa jasnom namjerom da izazovu incidente
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.