Izvor: B92, 14.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica protiv četvorice Srba

Peć -- Podignuta optužnica protiv četvorice Srba iz Goraždevca, zbog fizičkog napada na obezbeđenje šefa UNMIK-a Joahima Rikera i komandanta Kfora Ksavijera de Marnaka.

Opštinsko tužilaštvo u Peći podiglo je optužnicu protiv Milića Milićevića, Milivoja Zdravkovića, Radojka Dunića i Dušana Manojlovića. Optužnica se odnosi na incident od 7. decembra 2007. kada se grupa Srba u Goraždevcu sukobila sa obezbeđenjem Rikera i De Marnaka, koji su razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa srpskim predstavnicima lokalne kancelarije UNMIK-a.

Grupa optuženih Srba htela je da se u Goraždevcu sastane sa šefom UNMIK-a i komandantom Kfora, a njihovo obezbeđenje ih je sprečilo u tome.

Opštinski tužilac Agim Kurmehaj izjavio je prištinskim medijima da je optužnica protiv osumnjičenih podignuta "zbog dovođenja u opasnost osoblja UN i njihovih saradnika".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica protiv Srba iz Goraždevca

Izvor: Mondo, 14.Maj.2008

Opštinsko tužilaštvo u Peći podiglo je optužnicu protiv četvorice Srba iz Goraždevca, tereteći ih da su decembra prošle godine u Goraždevcu fizički napali obezbeđenje šefa UNMIK-a Joahima Rikera i komandanta Kfor-a Ksavijera De Marnaka, u vreme njihovog sastanka sa predstavnicima lokalnih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.