Opet porazbijane SVE dvojezične table u Vukovaru!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Sep.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet porazbijane SVE dvojezične table u Vukovaru!

Nakon novog incidenta u vezi ćirilično-latiničnih tabli u Vukovaru pred policijskom stanicom počeli su da se okupljaju i protestvuju građani

Pripadnici Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara danas su skinuli sve dvojezične table u gradu. Incident se dogodio posle polaganja venaca na Memorijalnom groblju povodom osnivanja 204. vukovarske brigade. Petoro počinioca je privedeno u policijsku stanicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << na ispitivanje, a među njima je i jedna žena.

Dve osobe su prvo razbile tablu na zgradi Policijske stanice, odmah potom su uhapšene, da bi nakon toga skinute i preostale ćirilično-latinične table bile postavljene u Vukovaru. Osim razbijene table na Policijskoj stanici, u gradu više nema dvojezičnih tabli, ističe predsednik koordinacija braniteljskih udruženja grada Vukovara.

- Uhapšene su dve osobe, od kojih je jedan muškarac ratni vojni invalid, a drugi je branitelj. Vukovarci i branitelji su danas pokazali zajedništvo i da će to tako i ostati – dodao je Šoljić.

Foto: Tanjug/FaH

Nakon novog incidenta u vezi dvojezicnih tabli u Vukovaru pred policijskom stanicom okupljaju se građani, a ispred je i nekoliko pripadnika interventne policije.

Da podestimo, od prošle jeseni do danas dvojezične table u Vukovaru su više puta skidane i uništavane, da bi ih vlast ponovo vraćala na svoja zakonom utvrđena mesta.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.