Odloženo suđenje žandarmima zbog incidenta na Paradi ponosa

Izvor: Press, 02.Jul.2015, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje žandarmima zbog incidenta na Paradi ponosa

Pred Višim sudom u Beogradu danas je odloženo suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i na dvojicu pripadnika jedinice vojne policije "Kobre" tokom Parade ponosa 2014. godine.
       Zbog nedolaska sudije Svetlane Aleksić, suđenje je odloženo za 9. jul. Optužnicom Višeg javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tužilaštva terete se Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić. Oni bi u nastavku suđenja trebalo da počnu da iznose svoju odbranu. Pripadnici Žandarmerije se,  kao saizvršioci, terete za krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe, u sticaju s krivičnim delom zlostavljanja i mučenja. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret im se stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Pri prvom pojavljivanju u sudu, kada je čitana optužnica, oni su se kratko izasnili da nisu krivi. Njihovi advokati istakli su da je optužnica "krivo postavljena", nejasna i da nije individualizovana odgovornost policajaca. Krivičnim prijavama policije protiv pripadnika Žandarmerije pridružio se i zaštitnik građana Saša Janković koji je podneo i prijave protiv pripadnika Vojne policije, ali su one odbačene. Janković je podneo prijave zbog sumnje da su se pripadnici Kobri oglušili o usmena naređenja, nastojeći da prođu kroz postavljeni kordon.
Pogledaj vesti o: Incident,   Vojna parada

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Andrej Vučić: Sudija izostao sa ročišta

Izvor: Mondo, 02.Jul.2015

Pred Višim sudom u Beogradu danas je odloženo suđenje osmorici pripadnika Žandarmerije koji se terete za napad na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog...Foto: Mondo/ Goran Sivački..Optužnicom Višeg javnog tužilaštva terete se Predrag Mitrović, Slavko...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.