Novo ubistvo policajaca, najmanje trojica mrtvih

Izvor: VOA, 17.Jul.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo ubistvo policajaca, najmanje trojica mrtvih

Trojica policajaca su ubijena, dok je nekoliko njih ranjeno u Baton Ružu, u saveznoj državi Luizijana, pošto je najmanje jedan maskirani napadač, odeven poptuno u crno, otvorio vatru na njih iz automatskog oružja. Informacije o jutrošnjoj pucnjavi još stižu... Vlasti navode da je jedan osunjičeni napadač ubijen, a da je jedan od ranjenih policajaca u bolnici u kritičnom stanju.   Policija je organizovala masovnu potragu za drugim osumnjičenima i vrlo brzo obezbedila mesto zločina, koje se nalazi manje do dva kilometra od sedišta policije. Skoro pet sati posle pucnjave, koja se dogodila oko 9 sati ujutro po lokalnom vremenu, policija još nije objavila da li se sumnja da su policajci bili meta i da su napadnuti iz zasede, ili se sve dogodilo prilikom policijske provere. Portparol šerifove kancelarije izjavio je da je jedan od osumnjičenih napadača ubijen, dok se veruje da su dvojica još u bekstvu. Guverner Luizijane Džon Bel Edvards nazavo je incident "neopisivim i neopravdanim napadom na sve građane, u trenutku kada je zemlji neophodno jedinstvo i zaceljivanje rana". Snimak današnje pucnjave napravljen telefonom brzo se pojavio na društvenim medijima. U Baton Ružu je policija ranije ovog meseca (5. jula) usmrtila crnca Altona Sterlinga, dok je prodavao muzičke diskove ispred jedne prodavnice. Sterlingova smrt, kao i ubistvo jednog crnca u Minesoti, izazvali su proteste zbog načina na koji pripadnici policije tretiraju manjine. Na jednom od tih protesta, u Dalasu, crnac snajperista usmrtio je petoricu belih policajaca.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Obama: Ubistvo policajaca kukavički čin

Izvor: B92, 17.Jul.2016

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama osudio je i nazvao "kukavičkim činom" današnje ubistvo trojice policajaca u Baton Ružu u saveznoj državi Lujzijana...Prema saopštenju Bele kuće, Obama je zatražio da bude obaveštavan o svim detaljima koji se tokom dana budu pojavljivali o tom slučaju...Obama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.