Novinara 021 legitimisao policajac van dužnosti

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinara 021 legitimisao policajac van dužnosti

Novosadska policija je utvrdila da je 15. avgusta, na mestu saobraćajne nesreće na Bulevaru Evrope, novinara Radija 021 legitimisao službenik Saobraćajne policijske ispostave Zapad, koji je bio van dužnosti, u civilnom odelu.

To se danas navodi u odgovoru Ministarstva unutrašnjih poslova na pitanje da li je utvrđeno ko je osoba koja je saobraćajnom policajcu, na mestu nesreće u kojoj je jedna osoba poginula, naredila da legitimiše novinara i fotografisala mu ličnu kartu. Navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se da policija proverava sve okolnosti ovog incidenta i, u skladu sa rezultatima tih provera, preduzeće zakonom predviđene disciplinske mere. U dopisu MUP-a nije odgovoreno o kojem policajcu se radi.

Podsećamo, tokom uviđaja muškarac koji se predstavio kao oficir saobraćajne policije, a bio je u društvu osobe koja je najverovatnije izazvala udes, legitimisao je našeg reportera. On nije pokazao svoja službena dokumenta, ali je pozvao jednog od saobraćajnih policajaca da obavi legitimisanje, nakon čega je iz njegovih ruku uzeo dokumenta našeg novinara i fotografisao ih. On je takođe novinaru rekao da ne sme da fotografiše.

Nesreća se dogodila u petak 15. avgusta oko 11.45 na Bulevaru Evrope, kada je Nikola J, vozeći džip "landrover", otpozadi udario u "opel korsu", za čijim je volanom bio 43-godišnji Dejan Lekin iz Novog Sada. Lekin je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo u Kliničkom centru Vojvodine.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.