Novi incident sa Samsungom: Dim i varnice u avionu!

Izvor: NovaEnergija.net, 24.Sep.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident sa Samsungom: Dim i varnice u avionu!

Indijska aviokompanija “IndiGo” saopštila je da je mobilni telefon Samsung Note 2 emitovao dim i varnice tokom leta od Singapura do indijskog grada Čenaja.
Kompanija je navela da je telefon pronađen u torbi jednog od putnika koja je stajala u gornjoj pregradi pošto su ostali putnici prijavili da se u avionu oseća miris dima.
U saopštenju se dodaje da nije bilo vatre, ali da su varnice i dim poticale >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << od telefona, kao i da je posada upotrebila aparat za gašenje požara, dok je telefon stavljen u kontejner sa vodom u toaletu.
Avion je normalno sleteo na aerodrom u Čenaju, na jugu Indije, a svi putnici su se bez problema iskrcali, navela je kompanija.
“IndiGo” je dodao da će telefon biti poslat na analizu kako bi se utvrdio uzrok incidenta, a čelnici kompanije Samsung nisu se oglasili povodom tog slučaja.
Samsung je nedavno povukao sa tržišta 2,5 miliona najnovijih telefona Note 7 posle niza prijava o paljenju baterije zbog fabričke greške, a vlasti nekoliko zemalja zabranile su njihovu upotrebu u avionu.
Izvor: Beta
Foto: Pixabay

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.