Novi incident: Napadnuta srpska devojčica u Pasjanu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi incident: Napadnuta srpska devojčica u Pasjanu

Šesnaestogodišnja učenica Gimnazije u Pasjanu, Sunčica Marković napadnuta je u utorak u tom selu, kada ju je nepoznati muškarac udario rukom iz automobila u pokretu, prenosi RTV KiM.

Incident se desio na putu između Pasjana i Gnjilana, u blizini mesta gde je izboden Zoran Kostić.

- Otpratila sam drugaricu kući, sama sam se vraćala i naišao je automobil koji se kretao brzo, a kada je stigao do mene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << onda je usporio i neko me je jako udario rukom po ramenu i nešto su mi dobacili na albanskom jeziku. Potom su brzo otišli - kazala je Sunčica za RTV KiM.

Ona je dodala da su u automobilu sive boje bila dvojica muškaraca i da se čula glasna albanska muzika. Kaže da je nakon udarca u strahu otrčala u pravcu kuće.

Sunčica kaže da je slučaj prijavila lokalnoj policji u Pasjanu, međutim, portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani rekao je da do ovog trenutka nije bilo nikakve prijave i da on nije upoznat sa tim slučajem.

Otac maloletne Sunčice, Budimir kaže za RTV KiM da nakon ovog incidenta strahuje da svoju decu šalje u školu.

- Uznemireni smo i ne znam šta više da kažem. Prinuđen sam da decu ne puštam u školu - rekao je otac šesnaestogodišnje gimnazijalke.

Predsednik opštine Parteš-Pasjane Dragan Nikolić najoštrije je osudio najnoviji incident u ovom selu u Kosovskom Pomoravlju.

On je zatražio od policije i međunarodne zajednice da stanovništvu ove opštine osigura bezbednost, a da napadače privede pravdi.

Ovo je drugi incident za poslednja 24 sata u Pasjanu. U ponedeljak je u ovom selu nožem izboden meštanin Zoran Kostić. Policija je nakon prijave uhapsila jednog napadača, a za drugim se još traga.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.