Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka protjerala Srbina zbog ubistva studentkinje

BERLIN - Njemačka je deportovala srpskog državljanina Sanela Mašovića koji je optužen da je ubio mladu Njemicu turskog porijekla, studentkinju Tugdže Albajrak, koja je važila za "heroinu" jer je intervenisala kako bi zaštitila dvije 14-godišnjakinje tokom incidenta u restoranu brze hrane novembra 2014.

Mašović je u Srbiju deportovan sa aerodroma u Frankfurtu, saopštila je gradska uprava obližnjeg Vizbadena, prenosi AFP.

Hrabrost je 22-godišnju studentkinju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 2014. godine koštala života jer ju je Mašović, koji je u to vrijeme imao 18 godina, bacio na zemlju na parkiralištu restorana, nanijevši joj teške povrede glave, navodi francuska agencija.

Tugdže Albajrak je pala u komu i preminula na svoj 23. rođendan, nekoliko dana nakon napada, a njenoj sahrani je prisustvovalo više od 1.000 ljudi.

Mašović je izdržao dvije i po godine zatvora zbog nanošenja tjelesnih povreda s kobnim posljedicama.

Sud u državi Hese u martu je potvrdio odluku koju su imigracione vlasti donijele prošlog septembra o njegovom protjerivanju i zabrani ulaska u Njemačku u trajanju od osam godina.

Sud je zaključio da Mašović i dalje predstavlja pretnju po javnu bezbjednost i da bi se moglo očekivati da će on "agresivno i nasilno" postupati u konfliktnim situacijama.

Predsjedavajući sudija Jens Asling rekao je na suđenju da Mašović nije namjeravao da ubije Albajrak, ali je dodao da "nijedna presuda na svijetu ni u kom slučaju ne može da nadoknadi gubitak" njenoj porodici.

Napad je snimila nadzorna kamera, a snimak su kasnije objavili nacionalni mediji, izazvavši šok i gnušanje.

"Duboko žalim zbog onog što sam uradio... Ne mogu da zamislim bol i patnju koje sam nanio njenoj porodici. Nikad nisam ni pomislio da bi mogla umrijeti", rekao je Mašović u okružnom sudu na početku suđenja, navodi AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.