Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2015, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikšić: Održan mirni protest Demokratskog fronta

Pred nekoliko hiljada okupljenih građana večeras je u Nikšiću, na Trgu Šaka Petrovića, održan mirni protest u organizaciji Demokratskog fronta (DF).

Policija tvrdi da je skupu prisustvovalo 1.500 građana.

Okupljeni su nosili upaljene svijeće i transparente sa natpisima "Sloboda traži ljude", "Prelazna Vlada" i "Ostavke".

U demokratskoj atmosferi i bez ijednog incidenta lideri DF su sa govornice ponovili zahtjeve da se formira prelazna Vlada koja bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << organizovala poštene izbore.

Iako su lideri DF ranije najavili da će večeras saopštiti datum "velikog protesta" koji će biti organizovan u Podgorici, jedan od članova predsjedništva lider NOVA-e, Andrija Mandić, je okupljenim građanima poručio da će "sačekati nekoliko dana da vide ishod razgovora ostatka opozicije sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem".

Nakon šetnje glavnim gradskim ulicama protest DF je završen, posle dva sata, ispred zgrade Opštine u Nikšiću koju su obezbjeđivale jake policijske snage u opremi za razbijanje demonstracija.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.