Nemušto izvinjenje američkog plivača

Izvor: Mondo, 19.Avg.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemušto izvinjenje američkog plivača

Američki plivač Rajan Lohti se izvinio zbog incidenta u Rio de Žaneiru. Ali, ovako se ni dete ne izvinjava kad se nađe u problemu!

Jedan od najpoznatijih američkih plivača Rajan Lohti se propisno osramotio u Rio de Žaneiru. Sa još trojicom kolega je izmislio priču o pljački na benzinskoj pumpi u brazilskom gradu.

Šta im je to trebalo - nije jasno, ali je još sramotnije da su probali da svale krivicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Brazilce. Morao je da reaguje i Američki olimpijski komitet koji je uputio izvinjenje i probao da da objašnjenje za ceo događaj.

I Lohti je seo i napisao izvinjenje. Prilično nemušto.

Napisao je, između ostalog, da je trebalo da bude "pažljiviji u izboru reči" nakon incidenta.

"Želim da se izvinim za ponašanje proteklog vikenda i zbog toga što nisam bio pažljiviji i iskreniji u opisu događaja tog jutra i moje uloge u svemu tome", napisao je Lohti i nastavio:

"Bilo je traumatično biti tako kasno napolju sa svojim sunarodnicima, sa jezičkom barijerom i sa uperenim pištoljem u glavu i zahtevom da mu predate novac kako bi otišao. Bez obzira na sve, trebalo je da budem mnogo odgovorniji u toj situaciji i žao mi je mojih sunarodnika, mojih navijača, sponzora i domaćina ovih igara".

Incident se dogodio kada je Lohti sa kolegama iz plivačke reprezentacije SAD - Džekom Kongerom, Ganarom Bencom i Džimijem Fajgenom - u nedelju oko šest sati ujutru stao na benzinskoj stanici u predgrađu Rija, Bara de Tižuka, gde se održava većina događaja tokom Olimpijskih igara.

Jedan od američkih plivača je pokušao da otvori vrata spoljnog toaleta, koji je bio zaključan. Nekolicina njih je zatim na silu otvorila vrata i slomila ih, a onda se pojavio čuvar i pitao ih šta se desilo. Prema izjavama zvaničnika iz policije,  čuvar je imao pištolj, ali ga nije vadio iz pojasa, niti ga je uperio u plivače.

Lohti i ostali američki plivači tvrdili su da su bili žrtve oružane pljačke, da im je bio uperen pištolj u glavu i da je od njih tražen novac.

Foto: Brazilska policija/AP Snimak sa pumpe

Međutim, brazilska policija brzo je otkrila istinu. Američki plivački su se zaustavili kod benzinske pumpe, urinirali su na zid objekta i u pijanom stanju su uništili unutrašnjost stanice. Dvojica radnika obezbeđenja pumpe su izvadili pištolje i tražili od njih da nadoknade štetu pre nego što su ih pustili.

Lohti je ubrzo nakon icidenta "zapalio" iz Brazila, ali ostali nisu bili tako umešni. Ostala trojica su izvučena iz aviona za SAD, zadržana u pritvoru i ispitivana.

Tek nakon toga su pušteni.

Naravno, počelo je i "pranje. Tako je advokat jednog od plivača rekao da će donirati 11.000 dolara u humanitarne svrhe za jednu brazilsku fondaciju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.