Nema dokaza umešanosti DSS u paljenje ambasada

Izvor: Mondo, 06.Mar.2015, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nema dokaza umešanosti DSS u paljenje ambasada"

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović izjavio je da ne postoji nijedan dokaz da je ta stranka umešana u paljenje ambasada u Beogradu 2008. godine.

Foto: Beta/DSS/Peđa Milosavljević

"Za sedam godina koliko DSS nije na vlasti nije se pojavio nijedan jedini dokaz o umešanosti stranke, ili ma kog njenog člana u incident sa ambasadama. Nije ni mogao, jer ne postoji", naveo je Popović u pisanoj izjavi.

Po njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rečima, postoji samo "spinovanje" zapadnih ambasada i "ponekad, pogrešno uverenje nekoga u Srbiji da su obmane rasturača naše države istina".

Popović je kazao da je Zapadu odgovaralo da slikom o spaljenoj ambasadi sakriju sliku o spaljenoj zemlji.

"Njima je, a ne Srbiji, bilo važno da se, kroz sliku o spaljenim ambasadama, sakrije slika o bombardovanoj i spaljenoj zemlji", dodao je Popović.

On je istakao da niti je tadašnjoj vladi Srbije, niti opoziciji bilo u interesu da se "zamagli suština o rasturanju jedne države".

U Višem javnom tužilaštvu u toku je istraga protiv šestorice osumnjičenih za paljenje amabasada 21. februara 2008. godine Beogradu.

Tog dana u Beogradu je povodom proglašenja nezavisnosti Kosova organizovan miting "Kosovo je Srbije", tokom kojeg su zapaljene ambasade SAD i Nemačke. Te dve države insistiraju na rasvetljavanju tog slučaja. ".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović: Zapadu trebale spaljene ambasade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2015

Otimačima Kosova i Metohije bilo je važno da se, u februaru 2008. godine, na bilo koji način sakrije istina i da se kroz sliku o spaljenim ambasadama sakrije slika o bombardovanoj i spaljenoj zemlji, izjavio je član Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popović..."Ni tadašnjoj srpskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.