Napad bombaša-samoubice na sahrani

Izvor: RTS, 29.Jan.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad bombaša-samoubice na sahrani

Najmanje 16 ljudi je poginulo, a 39 povređeno u napadu bombaša-samoubice na sahrani u istočnom Avganistanu, saopštio je lokalni zvaničnik.
To je neuobičajeno veliki broj žrtava za napad samo jednog bombaša samoubice u zemlji opustošenoj decenijama rata, javlja Rojters, prenosi Tanjug.
Napad se dogodio u istočnoj provinciji Lahman tokom jedne sahrane, a poginulo je 12 civila i četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policajca, saopštio je portparol lokalnog guvernera.
Najnoviji incident je usledio dan nakon što su talibani napali jedan kontrolni punkt koji su držali naoružani meštani i ubili 11 ljudi, a u tom obračunu poginulo je i sedam talibana.
Nasilje je dokaz rastuće nestabilnosti u Avganistanu gde talibani nastoje da iskoriste povlačenje najvećeg dela stranih trupa kao i političku neizvesnost nakon burnih izbora održanih prošle godine, podsetio je Rojters.
Na terenu je ostao samo mali kontingent koalicionih snaga, uključujući oko 10.600 američkih vojnika, ali oni su uglavnom angažovani u obučavanju avganistanskih nacionalnih snaga, navela je agencija.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.