NOVI INCIDENT Ruski avion ponovo narušio vazdušni prostor Turske

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI INCIDENT Ruski avion ponovo narušio vazdušni prostor Turske

Ruski avion povredio je u nedelju vazdušni prostor Turske, što je drugi incident te vrste u poslednja tri dana, javila je agencija Rojters, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ankara je zato ponovo pozvala ruskog ambasadora na razgovor, dodaje britanska agencija.

Ruski borbeni avion je i pre dva dana ušao u vazdušni prostor Turske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Rusko Ministarstvo odbrane je objavilo da je avion na samo nekoliko sekundi ušao u turski vazdušni prostor zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Juče, tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je, pre dva dana, u blizini sirijske granice, ruski vojni avion povredio vazdušni prostor te zemlje, zbog čega je tursko vazduhoplovstvo uputilo dva aviona F-16 da ga presretnu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski avion ponovo "zalutao" u Tursku

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2015

Ruski avion povredio je u nedelju vazdušni prostor Turske, članice NATO, što je drugi incident te vrste u poslednja tri dana, javila je agencija Rojters, pozivajući se na izjavu neimenovanog zvaničnika turskog Ministarstva spoljnih poslova. Ankara je zato ponovo pozvala ruskog ambasadora na razgovor,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ankara: Ruski avion ponovo ušao u vazdušni prostor Turske

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2015

06.10.2015. -..Predstavnik Ministarstva inostranih polsova Turske izjavio je da je ruski vojni avion narušio turski vazdušni prostor u nedelje – drugi put za tri dana, prenosi agencija Rojters...Prema podacima agencije, Ankara je ponovo pozvala ambasadora Moskve radi objašnjenja...Ministarstvo inostranih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.