Mediji: Protest i incident ispred zgrade makedonske vlade

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Protest i incident ispred zgrade makedonske vlade

Nekoliko stotina građana Skoplja protestuje večeras ispred zgrade vlade u Skoplju, nakon što je lider najuticajnijeg opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev obelodanio da je Martina Neškovskog pre gotovo četiri godine ubio policajac na dužnosti.

Tu činjenicu Zaev je obelodanio na konferenciji za novinare kao još jednu u nizu “bombi” u okviru projekta “Istina o Makedoniji” tako što je pustio nezakonito prisluškivani razgovor šefa tajne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Saše Mijakova.

Kako je objavila skopska TV A1, u jednom trenutku došlo do incidenta kada su protestanti hteli da uđu u dvorište vlade, a među njima je bio i brat ubijenog Neškovskog, Aleksandar.

Četiri-pet pripadnika policije je, kako se navodi, napalo Aleksandra koji je želeo da uđe u zgradu vlade i da razgovara sa nekim od nadležnih. Policija ga je, međuitm, u tome sprečila.

Demonstranti uzvikuju “Ubice, ubice”, “ostavka” i “spustite štitove”.

Građani pozivaju policiju da im se pridruži u protestu, pitajući ih “koga vi štitite”, javila je sa lica mesta reporterka TV Nove.

U prvom redu građana je porodica ubijenog Neškovskog.

Mediji javljaju da je stanje veoma napeto, te da su građani posebno revoltirani, jer policija snima protest.

Zaev je rekao ranije danas da je Neškovskog ubio policajac na dužnosti Igor Spasov, što je vlast sakrila od javnosti kako bi, kako je rekao, spasao policiju, ali i sebe i o tome pustio još jedan u nizu nezakonito prisluškivanih razgovora po nalogu premijera Gruevskog.

Zaev je nezakonito prisluškivane razgovore počeo da objavljuje polovinom februara i tvrdi da je u protekle četiri godine Gruevski sa saradnicima prisluškivao više do 20.000 ljudi među kojima su pripadnici pozicije, opozicije, intelektualci, novinari, ali i verski poglavari.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Protest i incident ispred zgrade makedonske vlade

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2015

SKOPLJE - Nekoliko stotina građana Skoplja protestuje večeras ispred zgrade Vlade u Skoplju, nakon što je lider najuticajnijeg opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev objelodanio da je Martina Neškovskog prije gotovo četiri godine ubio policajac na dužnosti...Tu činjenicu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.