Komentator o ONOM upadu u prenos

Izvor: Mondo, 31.Okt.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komentator o ONOM upadu u prenos

Predrag Strajnić progovorio o incidentu na meču Srbija-Albanija, prekinutom zbog zastave takozvane Velike Albanije.

Foto: YouTube

Predrag Strajnić izveštavao je sa utakmice Srbija-Albanija na Partizanovom stadionu, kada je u komentatorsku kabinu dva puta upao Igor Mikić i prekinuo ga.

Komentator za TV dodatak "Blica" kaže da mu se život nije promenio zbog ovog incidenta, i da je samo radio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svoj svakodnevni posao, samo u otežanim okolnostima.

"Moja televizijska ekipa obavila je posao maksimalno profesionalno, jer nije dozvolila da se prenos prekine uprkos svemu što se desilo. Prvi put kada je Mikić upao, nisam se uplašio, munjevito je uleteo i posle tri sekunde izleteo napolje. Drugi put, reagovao sam instinktivno i pokušao da ga sklonim od kamere. Tek kada se sve završilo, osetio sam strah. I moji gosti, Ivica Kralj, Vladan Milojević i Milan Karadžić, priznali su mi da su se uplašili tek kad se sve završilo. Zahvaljujem se i njima na pribranosti", rekao je Strajnić.

Iako su komentari na incident bili veoma raznovrsni, od kritika na račun Javnog servisa do šala na račun samog komentatora, Strajnić kaže da ni u jednom trenuku nije strahovao za svoj posao.

"Niko me nije zvao, odmah bih izašao u javnost sa bilo kakvim pretnjama ili pritiscima. Samo sam radio svoj posao u otežanim okolnostima. Bilo je spekulacija da je Mikić dobio propusnicu od RTS-a, ali drago mi je da je istražni postupak pokazao da RTS ne snosi ni najmanju odgovornost za incident. Novinari, tehničko osoblje i snimatelji RTS-a nisu zaduženi za obezbeđenje na stadionu", zaključio je on.

"Dirnula me je briga kolega iz svih sportskih redakcija, koje su se raspitivale kako sam uspeo da ostanem pribran. Izveštavam sa raznih događaja već 22 godine, ali očigledno ništa nije tako važno kao nedolično ponašanje jednog huligana u živom prenosu. Nisam brinuo za posao, niti je moja porodica bila zabrinuta za moju bezbednost", rekao je komentator, koji je oženjen Lidijom i ima sina Vasilija.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.