Ko ovde snosi veći deo krivice?

Izvor: Autoportal.rs, 23.Nov.2014, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ovde snosi veći deo krivice?

Kada jedan vozač načini grešku u saobraćaju onda ima nade da se nezgoda može izbeći dobrom reakcijom drugog vozača, ali kada obijica ne poštuju propise onda je incident neminovan.

Na putu u okolini Sankt Peterburga, u Rusiji, došlo je do sudara dva automobila u kojem je zanimljivo odgovornost zajednička krivica obojice vozača. Na svu sreću u incidentu nije bilo ozbiljnije povređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << iako je jedno vozilo završilo na krovu od posledica udara.

Nisu nam jasno poznati propisi koji vladaju na ovom putu ali na snimku se jasno vidi da je krajnja desna traka, kojom se kretao automobil Hyndai "Accent", namenjena samo vozilima koja skreću desno. Vozač ove limuzine to nije učinio već je nastavio pravo.

Drugo vozilo, Ford "Focus", je preseklo kolonu, mada je sva prilika da ga je vozač kamiona propustio kako ne bi zauvek čekao na prolazak kolone. Sigurno je da vozač poznajte raskrsnicu i da je računao da u desnoj traci neće biti nikoga.

Ako ništa drugo vozač "Accent" automobila se kretao daleko većom brzinom od one koja je prikladna za ovakve uslove u saobraćaju. U čiju korist će sudija i veštaci presuditi ne znamo, ali čini se da veći deo krivice spada na vozača Hyundai limuzine.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.