Janković ide u kontrolu dokumenta VBA

Izvor: Akter, 06.Maj.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković ide u kontrolu dokumenta VBA

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da će danas popodne u Vojno-bezbednosnoj agenciji pogledati dokumenta u vezi sa incidentom na Paradi ponosa u Beogradu koja nisu mogli da pogledaju njegovi saradnici jer su označena visokim stepenom poverljivosti

"Postoje još neka dokumenta koja mi nisu dostavljena, a koja je potpisao ministar odbrane", rekao je Janković novinarima u Medija centru.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << odbrane Srbije Bratislav Gašić negirao je juče da su kontrolom Vojno-bezbednosne agencije  saradnici zaštitnika građana pronašli nova dokumenta u vezi sa incidentom na Paradi ponosa i zatražio od Jankovića da odgovori kako je pre više od 20 godina ubijen njegov prijatelj Predrag Gojković.

"Odgovorite Vi meni, gospodine Jankoviću, kako je ubijen Predrag Gojković. Znali ste da po Vašim medijima tražite odgovornost za pad helikoptera, što nije u Vašoj nadležnosti. Sada ja, kao običan građanin, tražim od Vas odgovore, kako bi građani Srbije, posle 23 godine, saznali istinu o ubistvu Predraga Gojkovića", navodi se u izjavi Gašića koju je prenelo Ministarstvo odbrane.

Janković je danas kazao da nema komentar na Gašićeve opaske da je reč o ubistvu a ne samoubistvu Gojkovića i dodao da građani imaju dovoljno činjenica da sami mogu da ocene šta se dogodilo.

"Na meni je da svojim radom pribavljam činjenice, svako treba da radi svoj posao", rekao je Janković.

Zaštitnik građana nije želeo da komentariše ni ocene da su Gašićeve reči nastavak pritisaka da podnese ostavku.

"Za mene su to spekulacije", rekao je i dodao da je dostupan "svakome za svako pitanje i svaki potupak".

"Kao što ja vodim druge postupke, imaju i drugi pravo da vode postupke protiv mene", rekao je Janković i naveo da "nije izbegao nijedan postupak, dva puta pred policijom i jednom pred tužilaštvom i sudom".

Janković je od Ministarstva odbrane ranije tražio dokumenta o incidentu tokom Parade ponosa 2014. godine, kada su se pripadnici Žandarmerije sukobili sa bratom premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, Andrejom Vučićem i Predragom Malim, kao i sa pripadnicima Vojne policije koji su ih pratili.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je ranije da nema osnova za revidiranje postupka o pogibiji Gojkovića, koje je proglašeno samoubistvom.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Janković: Gašić onemogućio kontrolu VBA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić juče je primorao zaštitnika građana Sašu Jankovića da prekine kontrolnu posetu Vojnobezbednosnoj agenciji, pritom se koristeći neprimerenim ponašanjem i najprizemnijim neistinitim opaskama, saopšteno je iz kancelarije ombudsmana..."Ponašanje ministra Gašića,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.