Istraga zbog incidenta koji je predstavljen kao pokušaj atentata na Merkel u Pragu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog incidenta koji je predstavljen kao pokušaj atentata na Merkel u Pragu

Češka policija pustila je na slobodu odmah nakon saslušanja 45-godišnjeg Čeha koji je u četvrtak pokušao da se ugura među policijska vozila u pratnji nemačke kancelarke Angele Merkel.

Vest o Čehu koji je na putu kolone Angele Merkel s aerodroma u sedište češke vlade pokušao da se ugura među policijska vozila, ne među vozila sa zvaničnicima, britanski tablolidi naduvali su čak senzacionalistički >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u maltene pokušaj atentata.

"Protiv muškarca se vodi istraga ali je na slobodi. Bezbednost kancelarkenije uopšte ugrozio. Ne možemo za sada nedvosmisleno da kažemo da li je to bio prekršaj, da nije poslušao poziv službenog lica ili može da se radi čak o krivičnom delu napada na službeno lice. Ne umem da odgovorim da li je u pitanju detinjarija ili je imao neki cilj", kazao je danas novinarima portparol praške policije Tomaš Hulan.

Vozača crnog mercedesa policija je zaustavila čim je pokušao da preseče kolonu i ugura se među policijska vozila u pratnji, ali su ga uperenim automatima naterali da izađe iz kola.

"U kolima su našli pendrek, sprej suzavac i lisice. Nije bilo nikakvog oružja ni eksploziva", kazao je Hulan.

Tokom jučerašnje posete Angele Merkel Pragu policija je preduzela veće mere bezbednosti nego kada je nemačka kancelarka ranije dolazila u Prag i šetala među Pražanima i turistima Karlovim mostom, zbog protesta protivnika nemačke politike prihvatanja izbeglica.

Obezeđenje je organizovalo i lažnu kolonu kako se ne bi znalo u kojoj je zaista kancelarka.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Istraga zbog navodnog atentata na Merkelovu

Izvor: Blic, 26.Avg.2016

Češka policija pustila je na slobodu odmah nakon saslušanja 45-godišnjeg Čeha koji je u četvrtak pokušao da se ugura među policijska vozila u pratnji nemačke kancelarke Angele Merkel...Vest o Čehu koji je na putu kolone Angele Merkel s aerodroma u sedište češke vlade pokušao da se ugura...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.