Incident u bolnici Laza Lazarević

Izvor: RTS, 22.Apr.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u bolnici "Laza Lazarević"

Pacijent Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" nožem je povredio dvojicu medicinskih tehničara, saopšteno je iz te klinike.
Dve osobe primljene su sinoć u Urgentni centar nakon incidenta u neuropsihijatrijskoj bolnici "Dr Laza Lazarević" i nakon ukazane pomoći pušteni su na kućno lečenje, potvrđeno je RTS-u.
Povređene tehničare obišla je direktorka najveće psihijatrijske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << klinike u Srbiji Slavica Đukić Dejanović koja je istakla da treba preispitati kadrovski plan, posebno za ustanove tog tipa i povećati broj zaposlenih na rizičnim odeljenjima.
Navela je i da su lekari i zdravstveno osoblje posebno ugroženi u institucijama u kojima se leče mentalno oboleli.
Slavica Đukić Dejanović je dodala da su napadnuti tehničari bili profesionalci i osposobljeni za reagovanje u takvim slučajevima, inače, kaže, takvi napadi mogu biti katastrofalni, odnosno sa tragičnim ishodima.
Prema njenim rečima, zbog prirode bolesti koje se leče u ustanovama poput "Laze Lazarevića" ovakvom riziku je izloženo celokupno osoblje.
Slavica Đukić Dejanović je istakla da su povređeni tehničari bolje i od danas na kućnom lečenju.
U incidentu jedan od tehničara je zadobio posekotine ramena, a drugi povrede ruku, dodaje se u saopštenju.
Zaposleni su posle rvanja uspeli da savladaju pacijenta i da mu otmu nož i hospitalizuju ga na odeljenju.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.