Izvor: Akter, 28.Avg.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Đakovici

Grupa nezadovoljnih Albanaca probila je policijski kordon u Đakovici, bacajući petarde i gađajući policiju crvenom farbom, javlja RTS navodeći da su jake policijske snage osiguravale raseljene Srbe koji su došli u Đakovicu da obeleže slavu

Grupa nezadovoljnih Albanaca protestovala je povodom posete raseljenih Srba, koji su u pravoslavnoj crkvi obeležili slavu Uspenja Presvete Bogorodice, a na kratko su probili policijski kordon.

Policija je upotrebila suzavac >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i sprečila ih da se približe raseljenima kada su autobusima izlazili iz crkvenog dvorišta.

Policija je uhapsila jednu osobu. Okupljeni su uzvikivali "Srbija ne može da prođe", ističući transparent "Nema pomirenja bez pravde", navodi RTS.

Nakon kraćeg vremena okupljeni Albanci su se razišli.

Raseljeni iz Đakovice su bezbedno, uz jaku policijsku pratnju, napustili taj grad i uputili se prema Visokim Dečanima.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.