Incident tokom Blaterovog govora (VIDEO)

Izvor: Mondo, 29.Maj.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident tokom Blaterovog govora (VIDEO)

Palestinka izneta iz sale pošto je prekinula izlaganje predsednika Svetske fudbalske Federacije.

Napeto je ovih dana u Cirihu zbog dešavanja vezanih za FIFA.

U petak se održavaju izbori za predsednika Svetske fudbalske federacije, a samo dva dana ranije uhapšeno je nekoliko funkcionera te organizacije.

Uvodni govor na kongresu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uoči izbora obeležio je incident, pošto je izlaganje aktuelnog predsednika Sepa Blatera prekinula jedna Palestinka.

Ona je tokom kartkog protesta mahala palestinskom zastavom i uzviknula: "Crveni karton rasizmu", obraćajući se prvom čoveku FIFA pre nego što su je izveli iz sale.



Izvor: YouTube

undefinedHapšenje u FIFA: Ko je i za šta optužen?Uhapšeni iz FIFA ne žele u SAD

Palestinci, inače, na ovom kongresu traže da se suspenduje Izrael.

Blater će na izborima pokušati da dobije i peti mandat na čelu FIFA, a jedini protivkandidat mu je jordanski princ Ali bin Al Husein.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.