Incident na kanadsko-američkoj granici

Izvor: RTS, 22.Dec.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na kanadsko-američkoj granici

Američki policajci su rano jutros pucali i ranili jednog građanina Kanade koji je mahao oružjem dok je prelazio most koji deli te dve zemlje, saopštile su američke vlasti.

Američka carinska služba je objavila da je čovek, čiji identitet nije objavljen, oko tri sata po lokalnom vremenu zaustavio automobil u blizini kontrolne tačke na mostu Ambasador, koji povezuje američki grad Detroit sa kanadskim Vindzorom, javlja AFP, prenosi Tanjug.

"Graničari su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čoveku naložili da baci oružje, ali ih on nije poslušao i nastavio je da hoda prema njima", saopštio je portparol Carinske službe Kris Grogan.

Objasnio je da je muškarac uperio oružje u pravcu policajaca, nakon čega su oni pucali u njega.

Kanađanin je prevezen u obližnju bolnicu, a zatim uhapšen.

Prema navodima kanadske televizije Si-Ti-Vi, taj čovek je ranije imao problema i sa policijom u Kanadi.

Samo nekoliko minuta pre incidenta na mostu Ambasador, njega je pokušala da zaustavi policija u Vindzoru pošto je mahao pištoljem na parkingu lokalnog "Mekdonaldsa", objavila je Si-Ti-Vi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.