Incident na glasanju u Vranju: Unet zaokružen listić

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Apr.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na glasanju u Vranju: Unet zaokružen listić

U Vranju na biračkom mestu 24 prekinuto glasanje zato što su aktivisti jedne stranke uneli zaokruženi glasački listić, potvrdio je RIK.

U izbornom procesu do sada je zabeležena samo jedna nepravilnost i to u biračkom mestu broj 24 u Vranju, gde je jedan birač uhvaćen u pokušaju da zameni glasački listić već popunjenim listićem, izjavio je danas predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Dejan Đurđević.

"Drugih nepravilnosti osim >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << te nije bilo", istakao je Đurđević.

Đurđević je na konferenciji za novinare rekao da u javnosti kruže dezinformacije o navodim nepravilnostima na izborima, navodeći da RIK ima jednog do dva koordinatora za svaki okrug, koji su na terenu i u stalnom kontaktu.

"Do sada je zabeležena samo jedna nepravilnost, na glasačkom mestu broj 24 u Vranju, u Osnovnoj školi 'Dositej Obradović', gde je uhvaćen jedan birač koji pokušava da zameni glasačke listiće", objasnio je Đurđević.

Dodao je da je RIK-u izveštaj o tome podneo koordinator RIK za Pčinjski okrug, da su dobili izjavu koju su potpisali članovi biračkog odbora ispred različitih stranaka i da su u pitanju aktivisti Jedinstvene Srbije, koji su pokušali da izvrše krađu metodom kružnog listića.

O tom slučaju će, kako je dodao, biti obaveštena policija, a to biračko mesto je zatvoreno, glasanje na njemu će biti poništeno, a potom i ponovljeno.

Upitan i za slučaj kada su građani u Starom gradu u Beogradu dobijali duple pozive za glasanje na parlamentarnim i lokalnim izborima, Đurđević je rekao da je to zbog toga što neki građani imaju prebivalište u jednom, a boravište u drugom mestu.

Kako kaže, birački spiskovi za republičke i lokalne izbore su različiti, a u centralnoj Srbiji postoji veliki broj interno raseljenih, koji imaju prebivalište na Kosovu, a boravište u centralnoj Srbiji i Vojvodini, pa ne mogu da glasaju na lokalnim, već samo parlamentarnim.
Pogledaj vesti o: Incident,   Vranje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.