INCIDENT U JERUSALIMU Maskirani Palestinci kamenicama napali izraelske policajce, oni ih zaključali i prikazivali turistima

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U JERUSALIMU Maskirani Palestinci kamenicama napali izraelske policajce, oni ih zaključali i prikazivali turistima

Mladi maskirani Palestinci bacali su danas kamenice i petarde na izraelske policajce na Brdu hrama u jerusalimskom starom gradu, mestu svetom i za Jevreje i za muslimane.

Povređenih nije bilo, a portparol policije Miki Rozenfeld je rekao da su Palestinci iz džamije Al-Aksa napali policajce kamenicama i petardama koje su prethodno nagomilali u džamiji.

Policija je potom zatvorila demonstrante u bogomolji i otvorila to mesto za turiste i jevrejske posetioce. Posle toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su demonstranti ponavo napali policajce ali su ih oni rasterali.

Manjih nereda bilo je na tom mestu i juče. Muslimani ga zovu Uzvišeno utočište (Haram al-Šarif) i na njemu se nalazi i džamija Kupola na steni.

To mesto je sveto i za Jevreje jer su se tamo nekada nalazili drevni jevrejski hramovi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zbog nereda Jevrejima zabranjen pristup Brdu hrama u Jerusalimu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jun.2016, 11:07

Izraelska policija je jutros, nakon nasilnih protesta u poslednja dva dana na Brdu hrama u jerusalimskom starom gradu, saopštila da zabranjuje turistima i Izraelcima Jevrejima da posećuju to sveto mesto do kraja muslimanskog meseca posta Ramazana, u nastojanju da se smanji napetost...Protesti su izbili...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.