Gašić: Ombudsmanu Jankoviću dokumenta kad odobri Tužilaštvo

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Ombudsmanu Jankoviću dokumenta kad odobri Tužilaštvo

Janković je pozvao Gašića da mu bez odlaganja dostavi sve podatke značajne za kontrolu Minsitarstva u vezi sa incidentom na Paradi ponosa, u kojem su učestvovali pripadnici Žandarmerije, Vojne policije i brat premijera Vučića

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da dokumentaciju koju mu je zatražio zaštitnik građana Saša Janković ne može da dostavi bez saglasnosti Tužilaštva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Dok god je predistražni postupak u toku, dokumenta su u Tužilaštvu. Ne možemo mi od Tužilaštva da tražimo dokumentaciju kako bi je dali Saši Jankoviću", izjavio je Gašić. On je dodao da će ombudsman dobiti tražena dokumenta " tek kada Tužilaštvo to odobri, u skladu sa zakonom".

List podseća da je Janković je pozvao Gašića da mu bez odlaganja dostavi sve podatke značajne za kontrolu Ministarstva u vezi sa incidentom na Paradi ponosa, u kojem su učestvovali pripadnici Žandarmerije, Vojne policije i brat premijera Aleksandra Vučića.

Janković je, takođe, zamolio Gašića da ga ne upućuje na Tužilaštvo, već da odgovori na zahteve kako nalažu "pozitivni propisi, od kojih ne može niti sme da bude jači niko i ništa". List takođe, prenosi izjavu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića da je Ministarstvo odbrane dužno da dostavi tražene podatke Jankoviću. "Ne znam da li će dostaviti, znam da je dužno da to uradi. Na čitav slučaj gledam negativno, kao uostalom i na svaki drugi u kome neki organ vlasti, dužan da se stara za primenu zakona, radi obrnuto", rekao je Šabić.

(Tanjug/Danas)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.