Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ekstremisti, ne igrajte se životima i bezbjednošću Srba"

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom oružanog napada na Srbe kod Vitine upozorio je sve ekstremiste “da se ne igraju životima i bezbjednošću Srba”.

Osim toga, od privremenih organa samouprave u Prištini zatražio je da konačno na djelu pokažu da li su na strani mira ili terora.

"Ovaj zabrinjavajući incident dogodio se na dan kada Srbi na KiM obilježavaju godišnjicu smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << žetjelaca u Starom Grackom, koji su ubijeni podmuklo i mučki rafalima iz potaje, onako kako je pucano i u selu Binač, što svjedoči da teror i teroristi nisu samo dio slike mračne prošlosti već da su i danas obilježje stvarnosti u našoj južnoj pokrajini", navedeno je u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Kako kaže, normalno društvo se ne stvara ceremonijalnim polaganjem vijenaca na spomenike žrtvama terora, kako to pojedini predstavnici privremenih organa vlasti u Prištini misle, već iskrenim radom na suzbijanju ekstremizma i kažnjavanju zločinaca.

"Očekujem zato ne samo osudu terorističkog napada u Vitini već konkretnu i sveobuhvatnu akciju kojom bi na uvjerljiv način bilo poručeno da šovinizam nije vladajuća ideologija na KiM, a da teroristi ne uživaju simpatije albanske političke elite", navedeno je u saopštenju.

Grupa Srba koji su kosili travu u okolini manastira Svetog arhangela Mihaila i Gavrila u Bozoviku, opština Vitina, na Kosovu, napadnuta je kada su nepoznati napadači, prema izjavama očevidaca, otvorili vatru iz automatskog oružja.

Ovo je za RTV Puls iz Šilova, potvrdio regionalni portparol policije Kosova Ismet Hašani koji je dodao da policija, po nalogu tužioca, pretražuje teren u potrazi za materijalnim dokazima.

U napadu na mještane koji su čistili portu uoči manastirske slave niko nije povrijeđen.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.