EDI RAMA POZIVA NAVIJAČE: Igramo protiv komšija Srba, mislimo na budućnost, a ne na prošlost

Izvor: Kurir, 06.Okt.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EDI RAMA POZIVA NAVIJAČE: Igramo protiv komšija Srba, mislimo na budućnost, a ne na prošlost

Lokalni mediji tvrde da bi incident mogli da izazovu Albanci sa Kosova i Makedonije, koji duel sa Srbijom shvataju kao ratno stanje.

TIRANA - Albanski premijer Edi Rama pozvao navijače da se na utakmici u četvrtak vladaju "u skladu sa albanskom tradicijom i evropskim ambicijama", navodeći da se meč igra sa "komšijama Srbima".

"Crveno-crni u četvrtak igraju protiv komšija Srba. Pobeda nas vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << direktno u Francusku... Ali važnije od svega je da pokažemo lice Albanije kao domaćinske, dostojanstvene, evropske države i to godinu dana od nasilja u Beogradu. Poštujmo albansku tradiciju i evropske vrednosti, trasirajući put ka budućnosti, a ne bojištima prošlosti", poručio je Rama putem društvenih mreža.

Srpski premijer Aleksandar Vučić još nije odlučio da li će prisustvovati utakmici, a pored Edija Rame sedeće zamenik premijera Kosova i ministar spoljnih poslova Hašim Tači.

Pojedini lokalni mediji nazivaju ovu Raminu poruku kurtoaznom. Albanski mediji se bave i pripremom za utakmicu, kao i ponašanjem domaćih navijača za vreme i posle meča u slučaju pozitivnog ili negativnog ishoda po albanske fudbalere. U pobedu Albanije niko ne sumnja, a lokalna policija navodi da će se navijači, zadovoljni takvih ishodom, mirno razići kućama. Ne navodi se plan šta bi moglo da se desi u slučaju da Srbija pobedi.

Za navijače koji bez karte ostanu ispred Elbasan arene biće postavljen veliki video bim nedaleko od stadiona da bi mogli tamo da prate meč. Igrači i funkcioneri FS Albanije daju smirujuće poruke i nadaju se da će na taj način ubediti navijače da se ponašaju u skladu sa zakonom.

Međutim, lokalni mediji tvrde da bi incident mogli da izazovu Albanci sa Kosova i Makedonije, koji duel sa Srbijom shvataju kao ratno stanje.

Albanske vlasti su preduzele stroge mere obezbeđenja pred meč u Elbasanu. Oko 1.500 policajaca biće raspoređeno na i oko stadiona u Elbasanu. Ulaznice za utakmicu su odavno rasprodate, pa sada "ispod ruke" jedna ulaznica dostiže cenu od 500 evra. Jedna Albanka se na Tviteru pohvalila da je uspela da je nabavi za cenu od 500 evra, dok je njen zemljak na svom automobilu ostavio poruku da je spreman da vozilo menja za ulaznicu.

Utakmica između Srbije i Albanije biće odigrana u četvrtak od 20.45 časova u Elbasanu.

Autor: Kurir sport,Foto: AP
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.