Džaka opet pravio probleme: Švajcarci pokrenuli postupak protiv Albanca zbog naci pozdrava

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaka opet pravio probleme: Švajcarci pokrenuli postupak protiv Albanca zbog naci pozdrava

Fudbaler Bazela Taulant Džaka ponovo se našao u centru pažnje javnosti, samo nekoliko dana od incidenta tokom utakmice između Albanije i Srbije, koju je obeležio ratobornim pokušajima da otme zastavu takozvane velike Albanije iz ruku naših reprezentativaca.

Naime, disciplinsci švajcarske lige su na osnovu fotografija u medijima pokrenuli postupak protiv ovog igrača zbog toga što je posle meča sa Jang Bojsima salutirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << jednom rukom u prepoznatljivom nacističkom maniru.

Džaka u svoju odbranu kaže da je njegov gest potpuno pogrešno protumačen.

- Samo sam pozdravaljao moju porodicu iz srca, ništa više. Svaki pokušaj da se to interpretira na drugačiji način, je pogrešno - rekao je Džaka za švajcarske medije.

Ipak, čelnici lige vide njegov pozdrav sasvim drugačije, pa su u ponedeljak uveče saopštili da je pokrenut postupak protiv albanskog reprezentativca.

Podsetimo, Džakin brat Granit, član je Borusije iz Mehengladbaha i reprezentativac je Švajcarske.

(Foto: Beta/AP/Gabriel Pecot)
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ALBANAC PROBLEMATIČAN: Džaka pod istragom zbog nacističkog pozdrava?

Izvor: HotSport.rs, 21.Okt.2014, 00:13

Fudbaler Bazela,Taulant Džaka ponovo je skrenuo pažnju evropske javnosti na sebe. Naime, posle sukoba sa Stefanom Mitrovićem kada je želeo da mu oduzme zastavu „Velike Albanije, sada je Albanac na utakmici švajcarske lige protiv Jang Bojsa navijačima uputio nacistički pozdrav.. FOTO: STARSPORT.. Disciplinska...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.