Da li je Harambe morao da umre?

Izvor: B92, 30.Maj.2016, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Harambe morao da umre?

Sinsinati -- Ubistvo gorile u zoološkom vrtu u Sinsinatiju nakon što je četvorogodišnji dečak upao u njihovo stanište izazvalo je burnu reakciju na društvenim mrežama.

Mnogi navode da Harambe nije morao da umre jer nije nameravao da povredi dečaka. Osim toga, korišćen je i hešteg #JusticeForHarambe.

Drugi ističu da bi roditelji dečaka trebalo da budu odgovorni jer nisu brinuli o svom detetu pa se zbog njih dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incident, piše BBC.

„Veoma je tužno što je ugrožena životinja morala da umre zbog nemarnih roditelja“, glasi jedan od komentara.

Iz zoološkog vrta kažu da su ubili gorilu nakon što je zgrabio i vukao dečaka.

Kako navode, preduzeli su nešto protiv gorile od 180 kilograma kada je situacija postala opasna po život.

„Zašto zoološki vrtovi nemaju sredstva za smirenje koja odmah deluju? Prvo ona dva lava, sada ovo“, navodi drugi komentar.

On tu govori o incidentu iz prošle nedelje u Čileu kada je muškarac potpuno nag ušao u kavez sa lavovima u nameri da se ubije, a ubijena su dva lava kako bi se on spasao.

Takođe, više od 60.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom se pozivaju dečakovi roditelji da „budu odgovorni za nedostatak kontrole i zbog nemara koji su doveli do toga da Harambe izgubi život“.

Dečak je u jarak pa sa visine od oko tri metra, a objavljen je i snimak na kojem se vidi kako ga ogromni majmun vuče kroz svoje stanište. Gorila se onda zaustavi sa detetom ispod sebe i gleda ga.

Na snimku majmun ni u jednom trenutku nije učinio ništa što bi povredilo dečaka. Kako se navodi, sve je trajalo oko deset minuta. Dečak je odveden u lokalnu bolnicu odakle ubrzo poslat kući.

„Imali smo težak izbor i uradili su pravu stvar, spasli su tom dečaku život. Moglo je da bude veoma strašno“, kaže direktor zoološkog vrta Tejn Majnrad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRAVDA ZA HARAMBEA: Ceo svet plače zbog ubijenog gorile! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Maj.2016

Odluka da ubiju gorilu nakon što je pokušao da spasi dete (4) koje je palo u kanal u kojem je boravila ova životinja u Zoološkom vrtu u Sinsinatiju u Americi, razljutila je svet...Naime, na video snimku koji je obišao svet, vidi se kako je jedan dečak upao u kanal u kojem je bio gorila koji je...

Nastavak na Telegraf.rs...

BES NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Da li je gorila Harambe morao da bude ubijen?

Izvor: Blic, 30.Maj.2016

Društvene mreže su se "zapalile", nakon što je ubijena gorila Harambe u zoo vrtu u Sinsinatiju, kad je četvorogodišnjak preskočio ogradu i upao u kanal gde borave ove životinje. Kritike na račun roditelja dečaka, kao i na račun uprave Zoo vrta preplavile su Tviter...Very sad. I agree the parents...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.