Budva: Turisti tukli taksistu i policajca!

Izvor: Mondo, 14.Avg.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budva: Turisti tukli taksistu i policajca!

Budvanska policija uhapsila je italijanske turiste, oca i sina C. A (41) i G. A (16), koji se sumnjiče da su fizički napali policajca u centru grada. Pre toga, kako pišu Vijesti, oni su pesnicom udarili taksistu zbog visokog računa.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Do incidenta je došlo, nakon što je šestočlana porodica odbila da plati 25 eura taksisti za vožnju od hotela Maestral do Tri kane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u centru Budve.

Tada je došlo do prepirke i zastoja u saobraćaju, pa je policajac koji je bio nedaleko od mesta događaja, prišao kako bi vidio o čemu se radi.

Italijanski turisti su bili besni jer su vidjeli da im je takstista naplatio duplo više nego što su platili istu trasu samo sata ranije, kada ih je vozio drugi taksisista. Žestoku polemiku i viku, nasred ulice i naočigled brojnih prolaznika, pokušao je da utiša policajac. Međutim, on je naišao u trenutku kada je italijanski turista pesnicom udario taksistu. Pošto su gosti pogrešno protumačili to što je policajac zatražio od svih da se smire, razbješnjeli Italijan je i njega dokačio pesnicom.

Drugi policajac je primetio je šta se dešava pa je pozvao interventnu jedinicu, koja je iste noći privela sve aktere incidenta. Oni su preksinoć završili u stanici policije, gde je u pomoć budvanskim inspektorima došao i karabinjer, predstavnik italijanske policije, koji je tokom leta na ispomoći u Budvi.

Nakon konsultacije sa zamjenicom osnovnog državnog tužioca u Kotoru, protiv italijanskih državijnin, oca i sina, podnete su krivične prijave, jer im se na teret stavlja kivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje. Oni će danas biti privedeni tužiocu na saslušanje.

Strani turisti više puta su se žalili domaćinima na enormne cene taksi usluga. Mediji su ranije objavljivali da je jedan taksista turisti iz Nemačke naplatio 40 evra vožnju od centra Budve do Kamenova dugu 7,8 kilometara.

Bračni par iz Belgije požalio se vlasniku apartmana, u kome su odseli, da su vožnju od centra Budve do sela Seoca, odnosno razdaljinu od 3,9 kilometara platili 21,55 evra.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budva, Italijani visoki taksi račun platili pesnicom

Izvor: RTS, 14.Avg.2016

Budvanska policija uhapsila je italijanske turiste, oca i sina C. A (41) i G. A (16), koji se sumnjiče da su fizički napali policajca u centru grada. Pre toga, kako pišu "Vijesti", oni su pesnicom udarili taksistu zbog visokog računa. ...

Nastavak na RTS...

Dobili račun od taksiste, pa ga pretukli!

Izvor: Vesti-online.com, 14.Avg.2016

Budvanska policija uhapsila je u petak uveče italijanske turiste, oca i sina C. A (41) i šesnasetogodinjeg G. A., koji se sumnjiče da su fizički napali policajca u centru grada. Pre toga, oni su pesnicom udarili taksistu zbog viskog računa...Do incidenta je došlo, nakon što je šestočlana porodica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.