Bivši marinac ubio policajce u Baton Ružu

Izvor: VOA, 18.Jul.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši marinac ubio policajce u Baton Ružu

Bivši američki marinac je identifikovan kao napadač, koji u nedelju ujutro ubio trojicu policajca, dok je trojicu policajaca ranio  američkom gradu Baton Ruž u državi Luiziani - gradu već potresenim zbog incidenta u kojem su policajci ubili  nenaoružanog crnca. Vojni zvaničnici su saopštili da je Gevin Long iz Kanzas Sitija, države MIzuri, na svoj 29. rođendan, bio je maskirani naoružani napadač koji je otvorio vatru na pripadnike policijske stanice u Baton Ružu. Načelnik policije Majk Edmonson izjavio je za CNN da je Long pucao s predumišljajem i da je iz zasede napao policajce. “Njegova meta bili su ti i svi policajci u ovom području”, naveo je Edmonson. Long je inače služio u marincima od 2005. do 2010. godine, i zaradio je čin narednika. Služio je u Iraku od 2008. do 2009. godine.  Na svom tviter računu, 13. jula je pored ostalog napisao: "Kada ćete se najzad podići da vaši ljudi ne bi prošli kao Indijanci. Iskorenjeni?" Longove poruke na tviteru uglavnom se svode na pozive na nasilje kao odgovor na ono što je smatrao ugnjetavanjem Afroamerikanaca.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) OVO JE UBICA AMERIČKIH POLICAJACA: Napadač (29) iz Baton Ruža bio je odlikovani marinac!

Izvor: Kurir, 18.Jul.2016

...On je  kao i napadač koji je prethodno ubio policajce u Dalasu Afroamerikanac Prema podacima Pentagona, Long je služio u marincima od augusta 2005 do augusta 2010 godine i bio raspoređen u Iraku od juna 2008 do januara 2009 godine, dobivši nekoliko odlikovanja i pohvala..Vlasti za sada nisu saopštile...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.