Batinaši iz Beograda mačetama i štanglama zastrašuju vlast u Velikoj Plani (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 23.Maj.2015, 06:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batinaši iz Beograda mačetama i štanglama zastrašuju vlast u Velikoj Plani (VIDEO)

Grupa mladića iz Beograda sinoć oko 23 časa demolirala je kafić u Velikoj Plani i pretukla nekoliko aktivista DS-a i DSS-a, saznaje Teleprompter.rs. Prema rečima svedoka, mladiću su u rukama imali mačete i štangle!

Prema saznanjima Teleprompter.rs, sinoć oko 23 časa grupa batinaša iz Beograda izazvala je incident i tuču u centru Velike Plane. Huligani su demolirali jedan kafić, a nekoliko lica je povređeno, tvrdi jedan očevidac.

Kako kaže naš >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << izvor, dvadesetak momaka stiglo je kombijem sa registarskim oznakama BG u Veliku Planu. Prema rečima očevidaca, bili su naoružani mačetama, štanglama, bejzbol palicama, biber sprejom i suzavcem.
– Delili su flajere koji podsećaju na umrlice širom grada, i onda su ih lepili po automobilima. Na flajerima je pisalo “nastaviće se”. Grupa mladića koja je sedela u kafiću u centru grada ih je zamolila da ne lepe flajere po njihovim automobilima, na šta su batinaši skočili i započeli svađu, nakon koje su oštetili par automobila, pretukla par mladića i demolirali baštu i izlog kafića. Umešalo se lokalno stanovništvo kako bi odbranili mladiće iz njihovog grada od beogradskih batinaša, navodi naš izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima Teleprompter.rs, policija je odmah reagovala i privela dvadesetak mladića u policijsku stanicu u Velikoj Plani. Slučaj je prosleđen tužilaštvu. Kako kaže naš izvor, policiji su rekli da “pripadaju nekoj nevladinoj organizaciji”, pa su pušteni na slobodu.


Prema rečima očevidaca, batinašu su viđeni u društvu članova lokalnog odbora Srpske napredne stranke.
Posebno je interesantno da je samo dan ranije, poslanik SNS-a, Vladimir Đukanović Đuka, bio u poseti Velikoj Plani. Uveče je gostovao na lokalnoj televiziji gde je izjavio da će “upotrebiti sva sredstva” za odbranu vlasti. SNS je platila termin na lokalnoj televiziji.
(03:15)

Povodom incidenta u Velikoj Plani oglasila se Demokratska stranka Srbije. Kako se navodi u saopštenju DSS-a, napadači na građane su “SNS-ova batinaška kaznena ekspedicija”.
– U organizaciji Živana Đurišića, narodnog poslanika SNS, više nasilnika obučenih u crne majce i dukseve sa kapuljačama, naoružanih bejzbol palicama, metalnim šipkama, lancima, biber sprejevima i drugim hladnim oružjem, delili su letke pozivajući na linč predsednika opštine Dejana Šulkića, članova njegove porodice, kao i njegovih saradnika, piše u saopštenju.
Predsednik Demokratske stranke, Bojan Pajtić, izjavio je da je taj napad, u kome su pretučena dvojica aktivista DS-a i tri DSS-a uoči izbora za mesnu zajednicu u Orašju, u opštini Velika Plana, 95. nasilni incident protiv aktivista demokrata.
On tvrdi da je aktiviste “pretukla ista grupa batinaša režima koja kruži Srbijom i mlati, napada i preti”, dodajući da demokrate imaju njihova imena i fotografije i da će ih objaviti medijima.
www.teleprompter.rs

The post Batinaši iz Beograda mačetama i štanglama zastrašuju vlast u Velikoj Plani (VIDEO) appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.