Ban Ki-mun uznemiren navodima o raketama u školama u Gazi

Izvor: Blic, 24.Jul.2014, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban Ki-mun uznemiren navodima o raketama u školama u Gazi

Generalni sekratar UN Ban Ki-mun izjavio je u sredu da je "uznemiren" navodima da su palestinske rakete bile smeštene u školama koja vode UN u pojasu Gaze.

U saopštenju portparola Ban Ki-muna navodi se da je generalni sekretar "razgnevljen" incidentom.

"Odgovorni za to pretvarali su škole u potencijalne vojne mete i ugrožavali živote nevine dece", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se traži od ekstremističkih grupa da prestanu s takvim delovanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da odgovaraju za ugrožavanje civila. Ne navodi se koliko je takvih slučajeva bilo niti lokacije.

Ban Ki-mun je, prema saopštenju, tražio da se odmah izradi plan za bezbedno rukovanje oružjem pronađenom u zgradama UN.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ban alarmiran zbog vesti o raketama u školi u Gazi

Izvor: Akter, 24.Jul.2014

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun izjavio je da je "alarmiran" zbog izveštaja da su u školi u Gazi koju vodi agencija UN, bile smeštene rakete i da su one "kasnije nestale"

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.