Austrijska policija spasila 24 migranta iz pretrpanog kombija

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska policija spasila 24 migranta iz pretrpanog kombija

Austrijska policija spasila je tokom noći 24 izbeglice iz Avganistana, koji su bili nagurani u jedan mali kombi bez dovoljno vazduha, što je najnoviji incident koji pokazuje ekstremne uslove pod kojima migranti pokušavaju da stignu do zapadne Evrope.
Policija je otkrila 24 tinejdžera iz Avganista, čiji je deo za prevoz tereta imao površinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od samo šest metara kvadratnih, rekao je portparol austrijske policije, a preneo "Volstrit džornal".
Dva prozora na kombiju su bila zabravljena i zatamnjena, a vrata na zadnjoj strani kombija zatvorena spolja, rekao je portparol, prenosi Tanjug.
Dodao je da su tinejdžeri u kombiju stajali jedan tik do drugog ili su čak sedeli jedan na drugome, kako bi svi mogli da stanu u tako mali prostor.
Policajci su zaustavili kombi nešto posle ponoći, pošto su patroli bili sumnjivi zatamnjeni prozori.
Vozač, 30-godišnji državljanin Rumunije, iskočio je sa vozačkog mesta čim je kombi zaustavljen i dao se u beg, ali je uskoro uhvaćen.
Veruje se da su se avganistanski tinejdžeri ukrcali u kombi u Mađarskoj i da su se u pretrpanom vozilu vozili dva sata pre nego što su otkriveni, saopštila je policija, dodajući da su svi migranti živi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Policija spasila 24 migranta od gušenja u kombiju

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2015

Austrijska policija spasila je tokom noći 24 izbeglice iz Avganistana koje su bile nagurane u jedan mali kombi bez dovoljno vazduha...Policija je otkrila 24 tinejdžera iz Avganistana, u kombiju čiji je deo za prevoz tereta imao površinu od samo šest kvadratnih metara, rekao je portparol austrijske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.