Zaradio 1.25 miliona dolara od igranja igara!

Izvor: Mondo, 29.Jul.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaradio 1.25 miliona dolara od igranja igara!

Ukoliko ne pratite gejmersku i eSports industriju, verovatno ćete biti iznenađeni onim što ćete saznati.

Foto: DotA 2. Chen Hao Zhihao.

Stvari bi se mogle u mnogome promeniti nakon The International 2015 turnira sa nagradnim fondom od preko 15 miliona dolara, pa je za sada dobra prilika da proverimo kakva je situacija sa najplaćenijim eSportistima za sada.

Prvih pet mesta drži pet Kineza (počinje kao vic) koji ujedno igraju Dotu 2. Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od njih, Čen Žihao sa nadimkom Hao koji igra za Newbie tim, drži prvo mesto sa 1,24 miliona dolara a sa minimalnom razlikom prate ga sunarodnici xiao8, Banana, SanSheng i Mu. Potom, takođe iz Dote 2, od 6 do 10. mesta nalaze se Puppey, Universe, ppd, Dendi i XBOCT sa duplo manjom zaradom i “šarenim” zemljama porekla - Estonija, SAD, Ukrajina. Tek na 11. mestu nalazi se igrač iz Koreje - Džej Dong Li koji ima zaradu od skoro 600.000 dolara i igra StarCraft. Potom opet deset mesta DOTA igrača pa Young Ho Lee iz Koreje koji igra StarCraft.

Situacija se ponavlja i nadalje - grupa DOTA 2 igrača pa jedan StarCraft igrač, sve do pozicije 29. na kojoj se nalazi Džonatan Vendel poznatiji kao Fatal1ty, kojeg se sećaju stariji gameri i koji je inkasirao nešto ispod pola miliona dolara, a glavna igra je Painkiller. Tek na poziciji 45. nalazi se prvi Counter Strike igrač i to f0rest iz Švedske koji je inkasirao 350.000 dolara, na mestu 55. je prvi igrač iz League of Legends, da bi u prvih 100 bilo i igrača iz SMITE i Call of Duty, Halo 4, Warcraft 3.

Stoga, deco, ako želite da zaradite najviše, vežbajte DOTA 2! Ne zaboravite da posetite KlanRUR sajt i forum, gde ćete čitati o svim gejmerskim temama! Pratite nas na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.