Izvor: Mondo, 21.Avg.2017, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva 8K PC igra: Vrhunska grafika i HDR10 (VIDEO)

Kompanija nVidia i Square Enix se udružuju kako bi kreirali PC verziju igre FINAL FANTASY XV, koja će biti prva „punokrvna“ 8K PC igra sa podrškom za HDR10 standard!

Kompanije nVidia i Square Enix su na premijeri Gamescon 2017 sajma objavile kako rade na igri FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION, koja je namenjena PC platformi i donosi najnapredniju grafiku i tehnologiju simulacije fizike, kao i podršku za alate za snimanje i deljenje sadržaja iz igre.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Final Fantasy serija i XV igra

FINAL FANTASY franšiza je jedna od najprodavanijih na svetu, sa preko 135 miliona primeraka igara prodatih širom sveta. Ova franšiza je, takođe poznata i po tome što ima jednu od najvećih produkcija među igrama. Akcioni rol-plej (RPG), FINAL FANTASY XV je 15. nastavak čuvenog FINAL FANTASY serijala. Uz očaravajuću plejadu likova, neverovatnu grafiku i istraživanje otvorenog sveta, ali i akciju ispunjenu borbom u realnom vremenu, ovo je ultimativni FINAL FANTASY doživljaj, kako za fanove tako i za nove igrače.

Square Enix će koristiti svoj najnoviji Luminous Engine u sprezi sa nVidia GameWorks i drugim naprednim tehnologijama kako bi FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION bila najbolja verzija igre sa podrškom za 4K i 8K rezolucije, kao i HDR10. Uz sve to, FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION će uključivati sve besplatne nadogradnje igre i plaćeni dodatni sadržaj, koji je dostupan u verziji za konzole.

Igra će podržavati GeForce Experience alate za snimanje i deljenje sadržaja iz igre, dok uz nVidia Ansel igrači konačno imaju priliku da uhvate neke od sjajnih scena, iz bilo kog ugla i sve to u HDR-u. Pored pomenutih alata igra će, takođe podržavati i ShadowPlay Highlights tehnologiju, koja omogućava da automatski podelite najbolje momente sa prijateljima koristeći Facebook, YouTube ili Imgur.

Final Fantasy XV Audi je neverovatan!

FINAL FANTASY XV WINDOWS EDITION će posedovati sledeće GameWorks servise za grafiku u realnom vremenu i simulacije fizike:

- Flow: za kreiranje dinamičnog, zapaljivog fluida, vatre i dima

- HairWorks: za kreiranje dinamične, žive, kose i krzna za likove u igri, monstrume i životinje

- ShadowWorks: za kreiranje likove koji bacaju senku na sebe

- Turf Effects: za kreiranje dinamične trave i druge vegetacije u igri i

- VXAO: kako bi postigli realističnu dubinu baziranu na principima fizike, senki i svetla.

Windows Edition igre Final Fantasy XV sa svim opisanim poboljšanjima biće dostupna kroz Windows 10, Steam i Origin platforme početkom 2018. godine.

Pogledajte najavu i javite nam utiske o igri! Spremite svoje 4K monitore i uživajte u spektakularnoj najavi Windows Edition Final Fantasy XV!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: nVidia GeForce.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.