Ne kačite se sa GTA igračima! Jasno?!

Izvor: Mondo, 26.Jun.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne kačite se sa GTA igračima! Jasno?!

Ko udari na modersku zajednicu GTA igara - udario je na sve igrače GTA igara! RockStar morao da popusti pod pritiskom besnih gejmera…

Nedavno je RockStar upozorenjem pred tužbu zaustavio rad tima OpenIV, koji je omogućavao modovanje GTA igara, što je izazvalo bes igrača širom sveta. Iako su neki gejming mediji objavili kako se baza igrača koji zbog protesta zbog gašenja OpenIV nije osula, ispostavilo se da baš i nije tako.

GTA >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << V novi mod izgleda spektakularno (VIDEO)

I dok je prvenstveno Take Two, kompanija koja poseduje RockStar studio, koji je napravio GTA i Max Payne 3 igre, tvrdila da zaustavlja razvoj i distribuciju OpenIV softvera za modovanje tih igara jer „se koriste u maliciozne svrhe“, ispada da je kompanija sve uradila da bi zaustavila modovanje Grand Theft Auto Online multiplejer dela igre. U novoj izjavi za PC Gamer sajt, koju je preneo Polygon, Take Two tvrdi da podržava kreativnost svojih igrača i da, ipak, neće dirati OpenIV dok se bude pridržavao nekih pravila.

Mali naduvenko stiže u GTA V?!

Izgleda da je to pravilo - da se ne dira GTA Online.

Polygon niti PC Gamer ne navode koliko je tačno igrača učestvovalo u peticijama, "bombardovanju" sandučeta RockStar-a mejlovima, kao i zatrpavanju Steam naloga GTA igre, ali se navodi da je to "izuzetno značajan broj igrača".

Dakle, dragi GTA igrači, svi možemo da odahnemo, jer OpenIV nastavlja da živi, koristiće se, dopunjavati i distribuirati i dalje, jer ekipa iza alata tvrdi da nikad i nije imala nameru da „dira“ GTA Online komponentu igre…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: taltigolt.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.