Dota 2 turnir i nagradni fond od 15 miliona dolara

Izvor: Mondo, 03.Jul.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dota 2 turnir i nagradni fond od 15 miliona dolara

Internacionalni turnir doneo najveći nagradni fond za eSports takmičenje ikada.

Pre nekoliko dana smo pisali o tome da je Valve uneo nove ciljeve za The International fond odnosno The Compendium prodaju, nakon što su igrači, finansiranjem odnosno kupovinom The Compendiuma, probili granicu od 14 miliona. Tada je cifra bila blizu 14,5 miliona a juče je probila granicu od 15 miliona! Zvuči pomalo neverovatno kada se zna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je prošlogodišnji The International prikupio preko 10 miliona dolara i da je ujedno doneo najveći nagradni fond za eSports takmičenje ikada. To znači da je taj najveći ikada nagradni fond upravo povećan za 50%.

The Compendium, predmet odnosno "knjiga" koju možete kupiti u Dota 2 prodavnici donosi vam brojne predmete u igri i ujedno napreduje zajedno sa vama, a ukoliko ne želite da polako otključavate dodatke u igri možete se isprsiti i za Compendium višeg nivoa koji je ujedno i skuplji. Cene se kreću od 10 dolara za osnovni do 27 za Compendium pedesetog nivoa. Kako je poznato da je Valve obezbedio 1,6 miliona dolara nagradni fond (što deluje "smešno" u poređenju sa ukupnom cifrom, ali zapravo nije nimalo skromno), to znači da su igrači doprineli sa 13,4 miliona dolara.

Pošto je poznato da samo 25% od prodaje The Compendiuma ide u nagradni fond, to znači da su igrači na kojekakve kozmetičke dodatke u Dota 2 zapravo potrošili ni manje ni više nego 54 miliona dolara. Isto tako, podsetimo i da se The International održava od 2011. godine, da je prve dve godine Valve obezbeđivao nagradni fond (pomenutih 1,6 miliona dolara) a da je tek The International 2013 doneo mogućnost da igrači učestvuju, prodajom virtuelnih karata za gledanje mečeva, kada je fond i dalje bio skroman - 2,8 miliona dolara. A onda se neko pametan dosetio The Compendium mehanike i The International 2014 je "eksplodirao" sa pomenutih skoro 11 miliona dolara.

Ne zaboravite da posetite KlanRUR sajtiforum, gde ćete čitati o svim gejmerskim temama! Pratite nas naFacebooku,Twitterui Instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.