Domaća gejmerska industrija ne miruje!

Izvor: Objava, 18.Dec.2013, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domaća gejmerska industrija ne miruje!

Već smo navikli da skoro svake nedelje, ili makar svakog meseca, čitamo o domaćim ( i regionalnim ) startupovima koji "prete" da pokore svet.

Ali, u poslednje vreme sve je više onih koji se odlučuju za pravljenje video igrica za mobilne uređaje.

Naravno, i ranije je bilo entuzijasta koji su pravili video igrice, ali izgleda da je vrtoglavi uspeh Nordeusa "naterao" mnoge da posvete više pažnje i toj oblasti.

Tako smo nedavno čitali o momcima iz Subotice koji su napravili sjajnu igricu za Android, "BusyBee Sky Kingdom" ( momci, još uvek čekam iOS verziju, ubrzajte se malo :) ).

I s' obzirom na reakcije, čeka ih sjajna budućnost. Svaka čast, momci.

A da ne važi "što južnije to tužnije" pobrinula se ekipa iz niške programerske kompanije Webelinx.

Iako postoje tek od 2011. godine, kompanija već sada broji 60-ak zaposlenih, sa dosta igrica i aplikacija iza sebe, od kojih su mnoge i sada među top 10 na mnogim App Store i Google Play tržištima.

Nedavno sam imao prilike da razgovaram sa njima i imao sam prilike da ekskluzivno vidim najnoviju igricu na kojoj rade.

Bookie Sports Betting Game je igra namenjena kladioničarima i ljubiteljima sporta širom sveta.

Ona vam omogućava da se kladite na realne utakmice ( iz raznih sportova ), sa realnih kvotama, koristeći virtuelni novac.

Uostalom, ovaj video će vam dati sjajan uvid u gameplay same igre:



Čak iako niste neki fan virtuelnog klađenja i više volite draž pravog klađenja, ova igra je prava stvar za vas.

Jednostavno napravite virtuelnu verziju tiketa koji ste odigrali, i možete da pratite rezultate bez lutanja po teletekstu ili gomili drugih sajtova.

A onda svoje dobitne tikete možete da šerujete na Fejsbuku i Tviteru ( koja korist od dobitka ako se ne pohvalite :) ).

Pošto imam priliku da igram beta verziju igre, mogu da vam, iz ličnog iskustva, kažem da je veoma zabavna, zarazna i da veoma korisna.

Igrica je za sada još uvek u beta fazi i ekipa iz Webelinxa želi da bude sigurna da su otklonjeni svi bagovi pre nego što je izbace na tržište.

Kako su mi rekli, igrica će se najpre pojaviti za iPhone i Android u narednih par nedelja, a u planu su verzije i za Fejsbuk i Windows Phone.

Ako želite da budete među prvima koji će imati priliku da je zaigraju kada bude puštena na tržište, možete ostaviti svoj email na sajtu igre i dobićete obaveštenje čim bude spremna za vaš uređaj.

Ako vam se igra čini zanimljivom, ne zaboravite da ostavite svoj email na njihovom sajtu i šerujte ovaj tekst sa svojim prijateljima i pomozite im da igra dobije pažnju kakvu zaslužuje.