Smanjena vidljivost, mokri kolovozi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjena vidljivost, mokri kolovozi

Saobraćaj u Srbiji od jutros je umerenog intenziteta, obavlja se po mokrim kolovozima, a vidljivost je smanjena na području Novog Sada, Sombora, Zlatibora i Kopaonika, saopštio je Auto moto savez (AMSS).

Temperaturne promene poslednjih dana uslovljavaju učestalu pojavu odrona u klisurama i usecima i pored kamenih kosina, naročito duž Đerdapske i Ibarske magistrale.

Na putevima I prioriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kolovozi su uglavnom mokri, dok na putevima II i III prioriteta, preko planinskih prevoja i u višim predelima snega ima do pet centimetara pa se vozačima savetuje da bez kompletne zimske opreme ne kreću na put.

Na graničnim prelazima putnička vozila čekaju do 30 minuta.

Počeli su radovi na rehabilitaciji kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1 (Autoput E-75), na deonici Mali Požarevac - Ralja u desnoj kolovoznoj traci. Predviđeno je da se radovi izvode od 7.00 do 16.00, i da budu završeni do 31. januara.

Izvode se radovi na proširenju naplatne stanice "Stara Pazova" na državnom putu I A reda broj 1, (auto-put E-75), tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom. Očekuje se da će radovi trajati do kraja aprila 2015.

Zbog kružne raskrsnice na budućoj petlji Grdelica, potrebna je dodatna opreznost u vožnji, uz strogo poštovanje saobraćajne signalizacije.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Zbog radova na postavljanju betonskih elemenata na zrenjaninskom putu u razdelnom pojasu na državnom putu IB reda br 13, između Borče i Ovče od 22.00 do 5.00 biće izmenjen saobraćaj tako da će biti zatvorena po jedna saobraćajna traka u oba smera.

Na državnom putu I/B reda broj 21, deonica Kosjerić - Požega, u mestu Pesak, aktivirano je klizište. Saobraćaj se reguliše semaforskom signalizacijom naizmeničnim propuštanjem vozila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.